A Wolt Adatvédelmi Nyilatkozata'

A Wolt Enterprises Oy és bizonyos Wolt társaságok (a továbbiakban: „Wolt”, illetve „mi”) kezelik a Wolt ételrendelési szolgáltatásait (a továbbiakban: „Wolt Alkalmazás”) igénybe vevő felhasználók és a wolt.com weboldal (a továbbiakban: „Weboldal”) látogatóinak személyes adatait.

 

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban a „Wolt Szolgáltatások” kifejezés mind a Weboldalra, mind a Wolt Alkalmazásra vonatkoznak. A jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban a „Felhasználó” vagy az „Ön” kifejezések saját és csoportunkhoz tartozó más vállalkozások ügyfeleit, potenciális ügyfeleit és a Wolt Szolgáltatások felhasználóit jelölik. Ön a Wolt Rendszeren történő regisztrációjával és felhasználási fiók létrehozásával a Wolt ügyfelének tekintendő.

 

Az Adatvédelmi Nyilatkozatunk egyebek mellett tartalmazza az általunk kezelt személyes adatok körét, a személyes adatok kezelésének módját, valamint azt, hogy Ön hogyan élhet érintettként a jogaival (pl. a tiltakozáshoz való joggal vagy a hozzáféréshez való joggal).

 

Bizonyos szolgáltatásainkra külön adatvédelmi szabályzat vonatkozhat. Amennyiben valamely szolgáltatásunkra külön adatvédelmi szabályzat vonatkozik, azt a kérdéses szolgáltatással közzétesszük.

 

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat annak érdekében, hogy az tükrözze az adatkezelési gyakorlat változásait, vagy egyéb indokból, időről időre módosulhat. Az aktuális változatot a Weboldalon érheti el. Előzetes értesítés nélkül jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot nem módosítjuk, illetve nem csorbítjuk a Felhasználókat a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat alapján megillető jogokat.

 

1. ADATKEZELŐ(K)

 

Ez az adatvédelmi irányelv a személyes adatok Wolt általi feldolgozására vonatkozik. A Wolt Enterprises Oy és a Wolt felhasználóinak személyes adatainak feldolgozása során a Wolt Magyarország Kft együtt dolgozik a személyes adatok kezelőjeként.

Ez azt jelenti, hogy a partnerek közösen határozzák meg a személyes adatok feldolgozásának céljait és eszközeit. A Wolt Enterprises Oy-t helyi, közös adatkezelők nevében nevezték ki arra, hogy válaszoljon a Wolt Group regisztrált, érvényes személyes adatainak feldolgozása során felmerülő minden kérelemre.

 

2.  A WOLT KAPCSOLATTARTÁSI ADATAI

 

Név: Wolt Enterprises Oy Cégjegyzékszám: 2646674-9

Levelezési cím: Arkadiankatu 6, 00100 Helsinki, Finnország E-mail cím: support@wolt.com wolt.com/hu

 

Wolt kinevezett egy adatvédelmi tisztviselőt, akit a fenti elérhetőségeken keresztül érhet el.

 

3.  KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE ÉS AZ ADATOK FORRÁSA

 

Az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az alábbi két általános csoportba oszthatók: Felhasználói Adatok és Analitikai Adatok.

 

Felhasználói Adatok

 

A Felhasználói Adatok közvetlenül Öntől kerülnek gyűjtésre vagy attól a Vásárló Szervezettől, amelynek a nevében Ön használja a Wolt Szolgáltatásokat („Vásárló Szervezet”), az adott helyzettől függően. Többféle módon gyűjthetünk személyes adatokat Felhasználóinktól és a Vásárló Szervezetektől, beleértve, amikor a Vásárló Szervezettel kötünk szerződést vagy a Felhasználók a Wolt szolgáltatásaira regisztrálnak, a hírlevélre feliratkoznak vagy űrlapokat töltenek ki. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Wolt Szolgáltatásokon keresztül végzett tranzakciók és fizetések adatait is gyűjtjük.

 

Azon Felhasználói Adatok köre, amelyek a Wolt Szolgáltatások igénybevételéhez szükségesek

 

Az általunk gyűjtött és kezelt alábbi személyes adatok szükségesek ahhoz, hogy megfelelően tudjuk teljesíteni az Ön és köztünk létrejött szerződéseket, valamint a jogos érdekeink érvényre juthassanak a Vásárló Szervezetekkel való szerződéses kötelezettségeinek teljesítése során, valamint a jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében.

 

A Vásárló Szervezet és a közöttünk létrejövő szolgáltatási megállapodás megkötését követően, a Vásárló Szervezet megadja részünkre az Ön teljes nevét és e-mail címét.

 

Amikor Ön regisztrál a Wolt Szolgáltatásokra és új Felhasználói fiókot hoz létre, az alábbi adatokat kell megadnia részünkre:

 

  • teljes név

  • telefonszám

  • e-mail cím

  • információ a fizetési eszközzel kapcsolatban, pl. a fizetési eszköz száma és a fizetési eszköz lejárati ideje (a Wolt Szolgáltatásokon keresztül történ ételrendelésekhez szükséges, mindazonáltal ezt nem tárolja a Wolt, mivel a Wolt harmadik fél fizetési szolgáltatót használ a fizetések kezeléséhez)

 

Önkéntesen megadott Felhasználói Adatok

 

Az Ön Felhasználói vagy Vásárlói élménye javítható, ha az alábbi információkat is megadja:

 

További Felhasználói Adatok:

  • kép

  • szállítási cím

  • tartózkodási hely (amennyiben hozzájárul tartózkodási helyének kezeléséhez)

  • egyéb információ, amelyet a Felhasználói fiók létrehozásakor vagy később, a Felhasználói fiók módosításakor ad meg számunkra

 

Egyéb adatok. Ön által önkéntesen megadott egyéb adatokat is kezelhetünk, így például a következőket:

  • azok az információk, amelyeket Ön a szolgáltatásaink értékelésekor megad

  • marketingajánlatok küldéséhez való hozzájárulás és azokkal kapcsolatosan letiltás/leiratkozás

  • az Ön által részünkre telefonon, e-mailen vagy csevegési üzenetváltás során közölt információ, beleértve a beszélgetések felvételét, amelyeket az Vásárló szolgálatunkkal folytat

 

Az Öntől és a Vásárló Szervezetektől gyűjtött személyes adatok mellett kezelünk bizonyos olyan személyes adatokat is, amelyeket harmadik fél szolgáltatók adnak meg Önről.

 

Amennyiben Felhasználói fiókját összeköti a Facebook fiókjával, vagy a Facebook-on keresztül jelentkezik be, a Facebook megoszt velünk személyes adatokat Önről, így például a profilképét, Facebook baráti körének mintáját és a Facebook azonosítóját.

 

Analitikai Adatok

 

Habár alapesetben az Analitikai Adatokat nem használjuk arra, hogy Önt egyénileg azonosítsuk, előfordulhat, hogy az említett adatokból Ön akár önmagában, akár a Felhasználói Adatokkal együtt vagy azokhoz kapcsolva azonosítható lehet. Ilyen helyzetekben az alkalmazandó jogszabályok értelmében az Analitikai Adatok szintén személyes adatnak minősülnek és az ilyen adatokat személyes adatokként kezeljük.

 

Az alábbi Analitikai Adatokat automatikusan gyűjtjük, amikor meglátogat egy Wolt szolgáltatást vagy azzal kapcsolatba lép:

 

Készülékadatok. Az alábbi információkat gyűjtjük a műszaki eszközről, amellyel a Wolt Szolgáltatásokat igénybe veszi:

  • készülék és készülékazonosító, készülék IMEI

  • ország

  • IP cím

  • böngésző típusa és verziószáma

  • operációs rendszer

  • Internetszolgáltatók

  • az Ön készülékének hirdetési azonosítója

  • látogató azonosító

 

Használati adatok. Információkat gyűjtünk arról, hogy Ön hogyan használja a Wolt Szolgáltatásokat, így például a következőkről:

  • a Wolt Szolgáltatásokkal töltött idő

  • a Wolt Szolgáltatásokkal végzett műveletek

  • a Wolt Szolgáltatásokon keresztül leadott Rendeléseire vonatkozó adatok

  • annak a weboldalnak az URL-je, amelyet a Wolt Szolgáltatások igénybevétele előtt és után meglátogatott

  • a Wolt Szolgáltatásoknál tett látogatásának időpontja

  • a Wolt Szolgáltatások meglátogatott részei

  • a Wolt Szolgáltatások használata során keresett termékek

 

Sütik

 

Különböző technológiákat, így sütiket és webjelzőket használunk arra, hogy Analitikai Adatokat és egyéb információkat gyűjtsünk és tároljunk, miközben a Felhasználók meglátogatják a Wolt Szolgáltatásokat.

 

A sütik apró szöveges állományok, amelyet az Ön készüléke fogad és lement, amelyek révén azonosítani tudjuk a Wolt Szolgáltatások látogatóit, egyszerűbbé tehetjük a Wolt Szolgáltatások használatát és összesített információkat gyűjthetünk látogatóinkról. Ez segít minket abban, hogy javítsuk a Wolt Szolgáltatásokat és jobban tudjuk kiszolgálni Felhasználóinkat. A sütik nem károsítják az Ön készülékét vagy állományait. A sütiket a Wolt Szolgáltatások és Felhasználóink egyéni érdeklődésének megfelelően nyújtott információink testreszabásához használjuk. Néhány süti alkalmazása feltétlenül szükséges a megfelelő felhasználói élmény biztosítása érdekében, pl. választott nyelv és ország felidézése. Más sütik a Wolt Szolgáltatás fejlesztéséhez szükségesek, és annak használati jellemzőiről tájékoztatnak minket, pl. mely tartalmakat látogatják a legtöbben. Sütiket használhatunk továbbá reklámok Wolt Szolgáltatáson vagy harmadik személyek platformjain történő elhelyezése céljából is.

 

A Felhasználók beállíthatják, hogy webböngészőjük ne fogadja a sütiket vagy figyelmeztetést küldjön arról, ha ilyet küldenek. Például az alábbi linkek tájékoztatást adnak arról, hogyan tudja beállítani a sütik beállításait a népszerű böngészőkben:

 

Safari Google Chrome Internet Explorer Mozilla Firefox

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Wolt Szolgáltatások bizonyos része nem működik megfelelően, amennyiben a sütijeink használatát elutasítja.

 

A webjelző egy olyan technológia, amely lehetővé teszi számunkra a weboldalak és e-mailek olvasóinak azonosítását, pl. megtudjuk, hogy az e-mailt olvasták-e.

 

Web elemzési szolgáltatások

 

A Wolt Szolgáltatások a Google Analytics és egyéb webelemző szolgáltatásokat használ a látogatói felhasználásra vonatkozó Analitikai Adatok és jelentések gyűjtésére, valamint a Wolt Szolgáltatások javításának segítésére. A Google Analytics-ről további információkat tudhat meg itt: Google Analytics. Az alábbi bővítmény alkalmazásával lehetőség van letiltani a Google Analyticset: Google Analytics letiltási kiegészítő.

 

Reklámozási és látogatási azonosítók

 

A Wolt Szolgáltatások álnevesített azonosítókat használnak az alkalmazás és szolgáltatás használatának és preferenciáinak követésére és előrejelzésére.

A Wolt kizárólag munkamenet-alapú, harmadik féltől származó nyomon követési technológiákat használ a hirdetési partnereink által kezdeményezett tranzakciók ellenőrzésére és jelentésére. Az ilyen nyomon követéshez olyan harmadik feleket használunk, mint a TradeDoubler és az Interspace, és a weboldalunkról gyűjtjük az információkat, többek között a következőket:

 ●       A Wolt oldalra érkezés időpontja

●       Az oldalra érkező Felhasználó IP-címe

●       A Wolt oldalra érkezett Felhasználó egyedi azonosítója

●       A Wolt oldalra érkezett Felhasználó eszközadatai

●       Eseményazonosító: a lead/eladás eseményazonosítója

●       Egyedi nyomon követési azonosító, amelyet az átirányító oldal sütiben és munkamenet-változóban állít be

●       A Felhasználó „hashed-elt” e-mail címe

A sütikre vonatkozó beállításait a weboldalainkon található süti-banner segítségével kezelheti, és elutasíthatja az ilyen adatgyűjtést, valamint kezelheti beállításait például a következő weboldalakon:http://www.aboutads.info/choices és http://www.youronlinechoices.eu/.

Ezen azonosítók használatát letilthatja a böngészője beállításainak megváltoztatásával:

 

iOS mobileszközökön a reklámozási azonosítók a Reklámozási követési korlátozás bekapcsolásával érhető el (Limit Ad Tracking, Settings (Beállítások) → Privacy (Adatvédelem) → Advertising (Hirdetések) → Limit Ad Tracking (Reklámozási követési korlátozás)). A reklámozási azonosító áttekintéséért és további tájékoztatásért, kérjük, látogassa meg az Apple Advertising and Privacy (Hirdetés és Adatvédelem) oldalt!

 

A Wolt látogatói azonosítók kikapcsolhatók az iOS és Android mobileszközökön a beállítások megváltoztatásával (iOS-en: Settings (Beállítások) → Wolt → Wolt settings (beállítások) → Limit tracking (Követés korlátozása), míg Androidon: Wolt application (alkalmazás) → Saját profil → Settings (Beállítások) ikon a jobb felső sarokban).

 

4. Az ÖN SZEMÉLYES ADATAI KEZELÉSÉNEK CÉLJA ÉS JOGALAPJA

 

Célok

 

A Wolt az Ön adatait több célból kezeli (egy vagy több adatkezelési cél együtt is felmerülhet):

 

A Wolt Szolgáltatások nyújtása és szerződéses kötelezettségeink teljesítése (jogalap: szerződés teljesítése és jogos érdek)

 

A Wolt azért kezeli a személyes adatokat, hogy az Ön és a Wolt, illetve a Wolt és a Vásárló Szervezet között fennálló szerződés alapján teljesíteni tudja a Wolt Szolgáltatásokat, vagy mert egyébként szükséges az Ön és a Wolt között fennálló szerződés teljesítéséhez. A Wolt a személyes adatokat akkor is kezelheti, ha az jogos és fontos érdekei miatt szükséges.

 

Az adatokat például arra használjuk, hogy megrendeléseit feldolgozzuk, kapcsolatba lépjünk Önnel, a fizetéseit vagy az esetleges visszatérítéseket (ha van ilyen) kezeljük, valamint a partnereinknek (éttermek és futár partnereink) megadjuk az Ön Rendelésének elkészítéséhez vagy kiszállításához szükséges információkat. Amennyiben kapcsolatba lép ügyfélszolgálatunkkal, az Ön által megadott információkat az Ön kérdéseinek megválaszolásához vagy panasza kezeléséhez használjuk fel.

 

Adatokat gyűjthetünk, használhatunk és megoszthatunk a számítógépe, mobileszköze lokációs adatairól, annak érdekében, hogy a megrendelése kiszállítási címéről és kiszállításának állásáról, valamint az Önhöz közel eső éttermekről tájékoztathassuk. Nem rögzítünk ugyanakkor olyan lokációs adatokat, amelyekből Ön közvetlenül beazonosítható. A Wolt Szolgáltatás használatakor a rendszer kéri a lokációs adatok rögzítésének engedélyezését, amelyet ugyanakkor bármikor kikapcsolhat a Wolt App applikációban (Profile - Settings - Additional Settings - Location and push-settings - Location) vagy számítógépe  ’Privacy and security’ beállításai között.

 

Jogszabályi kötelezettségeink teljesítése (jogalap: jogszabályi kötelezettségek teljesítése)

 

A Wolt azért kezel adatokat, hogy a jogszabályi kötelezettségeinket intézni és teljesíteni tudjuk. Ez magában foglalja a könyvelési kötelezettségek teljesítése, valamint az illetékes hatóságok, így pl. az adóhatóságok számára történő információnyújtás érdekében történő adatkezelést.

 

Követelések kezelése és jogi eljárások (jogalap: jogos érdek)

 

A Wolt a követelések kezelésével, az adósságbehajtással és a jogi eljárásokkal kapcsolatban személyes adatokat kezelhet. Emellett csalás megelőzése, a szolgáltatásaink rosszhiszemű felhasználása, valamint az adat-, a rendszer- és a hálózati biztonság érdekében is kezelhetünk adatokat.

 

Ügyfelekkel történő kommunikáció és marketing (jogalap: jogos érdek)

 

A Wolt azért kezeli az Ön személyes adatait, hogy kapcsolatba tudjon lépni Önnel a Wolt Szolgáltatások tekintetében és tájékoztatni tudja Önt az azokkal kapcsolatos változásokról. Az Ön személyes adatait arra is használjuk, hogy a Wolt Szolgáltatásokat reklámozzuk Önnek. Az adatkezelés jogalapja a jogos érdekünk akkor például, amikor személyre szabjuk az ajánlatainkat és olyan szolgáltatásokat kínálunk Önnek, amelyek relevánsabbak az Ön számára, és amikor elemezzük az Ön érdeklődésére vonatkozó információkat és a visszajelzéseket, hogy fejlesszük a szolgáltatásainkat.  

 

A minőség javítása és a trendek elemzése érdekében (jogalap: jogos érdek)

 

Azért is kezelhetjük az Ön Wolt Szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos adatait, hogy javítsuk a Wolt Szolgáltatások minőségét, pl. a Wolt Szolgáltatások használatával kapcsolatos trendek elemzése révén. Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk, hogy szolgáltatásaink megfelelnek az Ön elvárásainak, a személyes adatokat felhasználhatjuk például Vásárló elégedettség-mérési kérdőívekhez. Amennyiben lehetséges, ezeket csak összesített, személyazonosításra alkalmatlan formában használjuk.

 

Az adatkezelés jogalapja

 

A Wolt azért kezeli az Ön személyes adatait, hogy az Önnel vagy a Vásárló Szervezettel szemben fennálló szerződéses kötelezettségeit, valamint a jogszabályi kötelezettségeit teljesítse. Személyes adatait emellett azért kezeljük, hogy érvényesítsük az üzletmenetünk végzéséhez, fenntartásához és fejlesztéséhez, valamint Vásárló kapcsolataink létrehozásához és fenntartásához fűződő jogos érdekeinket. Amikor az Ön adatait jogos érdekeink alapján használjuk, saját érdekeinket az Ön magánélet védelméhez fűződő érdekével szemben mérlegeljük és például biztosítjuk Önnek, hogy egyszerűen le tudjon iratkozni a marketing kommunikációnkról, és lehetőség szerint álnevesített vagy személyazonosításra alkalmatlan adatot használunk.

 

A Wolt Szolgáltatások bizonyos része esetében kérhetjük, hogy járuljon hozzá személyes adatainak kezeléséhez. Ebben az esetben a hozzájárulás megadása előtt személyes adatát nem kezeljük, továbbá megadott hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja.

 

5. ADATOK TOVÁBBÍTÁSA EURÓPÁN KÍVÜLRE

 

A Wolt az Ön személyes adatait elsősorban az Európai Gazdasági Térségen belül tárolja. Mindazonáltal több földrajzi helyszínen vannak szolgáltatóink és végzünk tevékenységet. Erre tekintettel mi és szolgáltatóink az Ön személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen vagy a Felhasználó székhelyén, illetve lakóhelyén kívüli joghatóságba is átadhatjuk vagy ott azokhoz hozzáférhetünk.

 

Megfelelő intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink személyes adatai megfelelő védelemben részesüljenek azon joghatóságok alatt, ahol a kezelésük történik. A megfelelő szintű védelmet biztosítunk a személyes adatoknak az Európai Gazdasági Térségen kívülre történő átadása során a szolgáltatóinkkal kötött számos megállapodáson keresztül az Általános Szerződési Feltételek , vagy más megfelelő biztosítékok alapján.

 

További információkat kaphat a személyes adatok átadásával kapcsolatban, ha kapcsolatba lép velünk bármely fent említett címen.

 

6. CÍMZETTEK

 

Az Ön személyes adatait a Wolt szervezetén belül csak abban az esetben és olyan mértékben osztjuk meg, amennyiben és amilyen mértékben a jelen Adatvédelmi Nyilatkozathoz ez ésszerű mértékben szükséges.

 

Nem osztjuk meg személyes adatait a Wolt szervezetén kívüli harmadik felekkel, kivéve, ha az alábbi feltételek egyike fennáll:

 

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban foglalt célok érdekében és engedéllyel rendelkező szolgáltatók részére

 

Amennyiben harmadik feleknek (pl. az Ön Rendelését elkészítő éttermek, a Vásárló Szervezetek, amelyek fizethetnek a Rendeléséért, vagy egyéb harmadik személyek) szükségük van az Ön személyes adatainak megismerésére ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a Wolt Szolgáltatásokat, az ilyen harmadik feleknek átadjuk az adatait a nevünkben történő adatkezelés érdekében. Továbbá, a részünkre történő adatkezelés céljából, személyes adatait átadhatjuk leányvállalatainknak vagy engedéllyel rendelkező azon szolgáltatóinknak, partnereinknek, akik részünkre szolgáltatásokat nyújtanak vagy velünk együttműködnek (beleértve az adattárolást, számlázást, értékesítést és marketinget), valamint az Ön által részünkre teljesített fizetések feldolgozása érdekében a fizetési szolgáltatást nyújtóknak.

 

Amennyiben az adatokat harmadik felek a Wolt nevében kezelik, a Wolt meghozta a megfelelő szerződési és szervezeti intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy az Ön személyes adatainak kezelése kizárólag a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban meghatározott célokból és valamennyi alkalmazandó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéssel összhangban, továbbá utasításainknak, valamint valamennyi bizalmas ügykezelési kötelezettségeinknek és biztonsági intézkedésünknek megfelelően történik.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben személyes adatait közvetlenül a harmadik félnek adja meg, pl. a Wolt Szolgáltatásokban található linken keresztül, az adatkezelés jellemzően e harmadik felek szabályzata és alapelvei szerint történik.

Partnerekkel a Wolt Szolgáltatások teljesítése érdekében

Amennyiben harmadik feleknek, például az Ön rendelését elkészítő és/vagy kiszállító Partnereknek, az Ön rendelését kézbesítő futár partnereinknek és az Ön rendelését esetleg kifizető Vásárló Szervezetnek személyes adatokhoz való hozzáférésre van szükségük ahhoz, hogy a Wolt Szolgáltatásokat teljesíteni tudjuk, az Ön adatait az ilyen harmadik felek rendelkezésére bocsátjuk.

A Partner és adott esetben annak anyavállalata vagy franchise-adója számára személyes adatokat adunk át, beleértve az Ön nevét és a vásárlással kapcsolatos adatokat, beleértve az értékesítési pont adatait, a megrendelés számát, a megrendelés és a szállítás időpontját, a szállítási módot, a megrendelt termékeket, az Ön megrendeléssel kapcsolatban adott megjegyzéseit és visszajelzéseit. Az ilyen adatok megosztására azért kerül sor, hogy a Partner el tudja készíteni a rendelést, beleértve adott esetben a termékek üzletben történő átvételét, a Partner szolgáltatása és a Woltban elérhető termékválaszték minőségének biztosítását, valamint a Partner jogi kötelezettségeinek teljesítését. Amennyiben a Partner az ilyen adatokat a saját jogainak és kötelezettségeinek teljesítése céljából kezeli, mint például az Önnel szembeni jogi kötelezettségeinek teljesítése, a Partner a Személyes Adatok önálló adatkezelője és a Partner felel az adatkezelési műveletei jogszerűségéért.

Önnek adott esetben lehetősége van arra, hogy a Partner által adott bónuszkártya vagy hűségprogram adatait a Wolt Szolgáltatásban megadja abból a célból, hogy a Partnernél leadott rendelések hozzáadásra kerüljenek a vonatkozó hűségprogramhoz a Partner által meghatározott feltételek szerint. A Wolt megosztja ezeket az adatokat a Partnerrel, és a Partner önálló adatkezelője ezeknek az adatoknak és ezáltal a Partner felel az adatkezelés jogszerűségének biztosításáért.

Megoszthatjuk az Ön telefonszámát is a rendelését elkészítő partnerrel, ha ez szükséges, például azért, hogy megkérdezze Öntől, elfogad-e a rendelésben szereplő termékhez képest helyettesítő terméket, vagy tájékoztassa arról, hogy egy termék hiányzik a rendeléséből, vagy bármilyen különleges kérés tisztázása céljából.

Továbbá átadjuk a Futár részére az Ön azon személyes adatait, amelyek szükségesek a Rendelés kiszállításához, amennyiben Ön rendelt kiszállítási szolgáltatást. Mivel a Futár közvetlenül az Ön mint Felhasználó részére nyújtja a kiszállítási szolgáltatást, a Futár az Ön azon személyes adatainak adatkezelője, amelyek szükségesek az adott kiszállítás teljesítéséhez. A Wolt a személyes adatokat csak abban a körben bocsátja a Futár rendelkezésre, amely szükséges a kiszállítás teljesítéséhez. A Futár ezen személyes adatokat csak olyan korlátozott körben használhatja, amely szükséges a kiszállítás teljesítéséhez és közvetlen összefüggésben áll azzal (pl. jogi kötelezettségeknek való megfelelés, mint pl. adózási szabályok betartása), illetve a Futár köteles betartani a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat és nem használhatja a személyes adatokat eltérő célokra. A Futárok mint adatkezelők által végzett adatkezelési tevékenységek tekintetében a Futárok felelnek a vonatkozó adatvédelmi (illetve más, a Futárokra irányadó) jogszabályoknak való megfelelésért és a Futárok felelnek a jogszabályi előírások megsértése esetén.

A kiszállítási szolgáltatások tekintetében a Wolt szintén adatkezelője azon személyes adatoknak, amelyek szükségesek a Futár nevében a kiszállítási díjról szóló számla kiállításához.

 

 

Jogi okokból és jogi eljárások során

 

Megoszthatjuk személyes adatait a Wolt-on kívüli harmadik felekkel, amennyiben jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a személyes adataihoz való hozzáférés és azok felhasználása ésszerűen szükséges az alábbiakhoz: i. az alkalmazandó jogszabályokban, rendeletekben illetve bírósági végzésben foglaltak teljesítéséhez; ii. csalás, bűncselekmény, biztonsági vagy műszaki probléma feltárásához, megelőzéséhez vagy más módon történő kezeléséhez, illetve iii. a Wolt, a Felhasználók, illetve a köz érdekeinek, tulajdonának vagy biztonságának megvédéséhez, amennyiben az a jogszabályokkal összeegyeztethető. Az ilyen adatkezelésről lehetőség szerint tájékoztatjuk Önt.

 

Egyéb jogos érdekek miatt

 

Amennyiben a Wolt összeolvadásban, felvásárlásban vagy eszközértékesítésben vesz részt, személyes adatait az érintett harmadik félnek átadhatjuk. Mindazonáltal továbbra is biztosítani fogjuk valamennyi személyes adat bizalmas kezelését. Minden érintett Felhasználónak tájékoztatást adunk, amennyiben a személyes adatokat átadjuk vagy azokra más adatvédelmi nyilatkozat fog vonatkozni.

 

Kifejezett hozzájárulása esetén

 

Amennyiben ahhoz Ön kifejezetten hozzájárult, személyes adatait megoszthatjuk a Wolt-on kívüli harmadik felekkel. Ezt a hozzájárulást Ön bármikor ingyenesen visszavonhatja.

 

7. TÁROLÁSI IDŐ

 

A Wolt nem tárolja az Ön személyes adatait a jogilag megengedett időn, valamint azon az időn túl, ami a Wolt Szolgáltatások vagy azok releváns részeinek nyújtásához szükséges. A tárolási idő az információ természetétől és az adatkezelés céljától függ. A maximális időszak ennek megfelelően felhasználástól függően változhat. A Wolt megteszi a tőle elvárható lépéseket, hogy a személyes adatok pontosságát biztosítsa, továbbá a helytelen vagy szükségtelen adatokat törölje.

 

A Felhasználó Wolt Szolgáltatásokhoz kapcsolódó Felhasználói fiókjához kapcsolódó legtöbb személyes adatot 90 nappal azt követően töröljük, hogy a Felhasználó a Wolt Szolgáltatásokhoz használt Felhasználói fiókját törölte. Ezt követően a Felhasználó Wolt Szolgáltatásokhoz kapcsolódó Felhasználói fiókjához tartozó személyes adatok egy része csak addig tárolható, ameddig az ilyen adatkezelésre jogszabályi okokból szükség van vagy ameddig az ésszerűen szükséges jogszabályi kötelezettségeink teljesítéséhez vagy jogos érdekeink érvényesítéséhez, pl. igénykezelés, könyvelés, belső jelentések és vitarendezési célokból. Minden személyes adat, amely a Felhasználó Wolt Szolgáltatások igénybevételére szolgáló Felhasználói fiókjához kapcsolódik, 10 évvel azt követően törlésre kerül, hogy a Felhasználó törölte a Wolt Szolgáltatásokhoz használt Felhasználói fiókját, kivéve az olyan kivételes eseteket, amikor bizonyos személyes adatokra pl. bírósági eljárások esetében szükség van.

 

A Wolt Szolgáltatásokhoz kapcsolódó Felhasználói fiókkal nem rendelkező Felhasználók analitikai adatait 90 napig tároljuk.

 

8. AZ ÖN JOGAI

 

Hozzáféréshez való jog

 

Önnek joga van hozzáférni az általunk kezelt személyes adataihoz és tájékoztatást kapni azokról. Bizonyos adatokhoz a hozzáférést a Wolt Szolgáltatásokhoz kapcsolódó Felhasználói fiókján keresztül biztosítjuk, vagy kikérheti személyes adatainak másolati példányát a fenti elérhetőségen.

 

Hozzájárulása visszavonásához való jog

 

Amennyiben az adatkezelés a Felhasználó hozzájárulásán alapul, a Felhasználó a hozzájárulását bármikor visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonása a Wolt Szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférést eredményezheti. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az adatoknak a hozzájárulás visszavonását megelőzően történt kezelésének jogszerűségét.

 

A helyesbítéshez való jog

 

Önnek jogában áll kérni az általunk kezelt helytelen vagy nem teljes személyes adatainak helyesbítését vagy teljessé tételét. Ehhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Személyes adatainak némelyikét a Wolt Szolgáltatásokhoz kapcsolódó Felhasználói fiókján keresztül helyesbítheti vagy frissítheti.

 

A törléshez való jog

 

Kérheti tőlünk személyes adatainak rendszereinkből történő törlését például akkor, ha az adat az adatgyűjtéssel érintett cél érdekében a továbbiakban már nem szükséges. Az ilyen kérelmeket teljesítjük, kivéve, ha jogalappal rendelkezünk arra, hogy az ilyen adatot ne töröljük. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos személyes adatok törlése esetén a továbbiakban lehet, hogy már nem leszünk képesek a Wolt Szolgáltatások, vagy azok egyes funkciói nyújtására.

 

A tiltakozáshoz való jog

 

Ön a személyes adatainak bizonyos módon történő felhasználását korlátozhatja, amennyiben az adatokat a Wolt Szolgáltatások teljesítéséhez szükségestől vagy a jogszabályi kötelezettségek teljesítésétől eltérő célokból kerülnek kezelésre. Például Ön jogi érdekeire hivatkozással megtilthatja, hogy személyes adatait direkt marketing vagy profilozás céljára felhasználjuk. Amennyiben tiltakozik személyes adatainak további kezelése ellen, ez a Wolt Szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférést eredményezhet.

 

Az adatkezelés korlátozásának joga

 

Kérheti tőlünk személyes adatai kezelésének korlátozását, pl. amennyiben adatainak törlése, helyesbítése vagy a tiltakozási kérelmek függőben vannak, illetve amennyiben nincs jogalapunk az Ön adatainak kezeléséhez. Az adatkezelés korlátozása esetén adatai tovább tárolódnak, de azok további kezelésére nem kerül sor. Például, amennyiben adatainak helyességét kétségbe vonja, az így megjelölt adatot mindaddig nem kezeljük, amíg a pontos adatok birtokába nem jutunk. Mindazonáltal ez a Wolt Szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférést eredményezheti.

 

Az adathordozáshoz való jog

 

Amennyiben adatainak kezelésére automatizált eszközzel került sor, és az adatkezelés szerződésen vagy az Ön hozzájárulásán alapul, Önnek joga van a nekünk megadott személyes adatait rendezett és általánosan elérhető formátumban megkapni és azokat független módon harmadik feleknek továbbítani.

 

Hogyan élhet jogaival?

 

A fent említett jogait úgy érvényesítheti, ha levelet vagy e-mailt küld nekünk a fent megadott címekre, beleértve az alábbi adatokat is: teljes név, cím, e-mail cím és telefonszám. Kérhetünk a Felhasználó személyazonosságának megállapításához szükséges további információt is. Elutasíthatjuk a feleslegesen ismétlődő, túlzó vagy nyilvánvalóan megalapozatlan kérelmeket.

 

9. DIREKT MARKETING

 

A fennálló ügyfélkapcsolat alapján a Wolt a Wolt Szolgáltatással kapcsolatos hirdetésekkel és ajánlatokkal keresheti meg a Felhasználót. Más esetekben és célból nem küldünk Önnek direkt marketing anyagokat az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül. A Felhasználónak jogában áll megtiltani számunkra, hogy a Felhasználó személyes adatait direkt marketing, illetve direkt marketing célokból történő piackutatási és profilalkotási célokra használjuk. Ennek módja, hogy a Felhasználó a fent említett címeken kapcsolatba lép velünk, használja a Wolt Szolgáltatások funkcióit (Profile - Settings - Push marketing opt-out), vagy él a valamennyi direkt marketing üzenetünkben felkínált leiratkozási lehetőséggel.

 

10. PANASZ BENYÚJTÁSA

 

Amennyiben a Felhasználó úgy gondolja, hogy személyesadat-kezelésünk nem egyeztethető össze a vonatkozó adatkezelési szabályokkal, panasszal élhet a helyi adatvédelmi felügyeleti hatóságnál Finnországban, az Adatvédelmi ombudsmannál (tietosuoja.fi), vagy a Felhasználó panaszt terjeszthet elő a lakóhelye szerinti ország illetékes adatvédelmi hatóságánál. A magyar adatvédelmi felügyeleti hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amelynek az elérhetőségei a következők:

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: https://naih.hu/

Telefonszám: +36 (1) 391 1400.

 

Ön mint érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz is fordulhat. A magyar bíróság az ügyben soron kívül jár el, a személyes adatok védelmével kapcsolatosan indított per illetékmentes.

 

11. INFORMÁCIÓBIZTONSÁG

 

Az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok védelme érdekében adminisztratív, szervezeti, műszaki és fizikai biztosítékokat alkalmazunk. Az intézkedések egyebek mellett magukban foglalhatják adott esetben a titkosítást, az álnevesítést, a tűzfalakat, a biztonsági megoldásokat és a hozzáférési jogok rendszerét. Biztonsági intézkedéseink úgy kerültek kidolgozásra, hogy fenntartható legyen az adatok bizalmas jellegének, integritásának, rendelkezésre állásának, ellenálló képességének és az adatok helyreállításának megfelelő szintje. Rendszeresen ellenőrizzük a Wolt Szolgáltatások, a rendszerek és egyéb eszközök biztonsági sérülékenységét.

 

Amennyiben a biztonsági intézkedések ellenére olyan biztonsági incidens történik, amelynek vélhetően negatív hatása van a Felhasználók magánéletére, értesítjük az érintett Felhasználókat és a további érintett feleket, valamint az illetékes hatóságokat, amennyiben az az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint szükséges, az incidenstől számított lehető legrövidebb időn belül.

Guidelines for Wolt Partners