Woltin Tietosuojaseloste

Wolt Enterprises Oy ja tietyt Wolt konserniyritykset (”Wolt” tai ”me”) käsittelevät Woltin ruoantilauspalvelun (”Wolt-sovellus”) käyttäjien sekä verkkosivujensa wolt.com (”Verkkosivu”) vierailijoiden henkilötietoja.

Tässä Tietosuojaselosteessa ”Wolt-palvelulla” tarkoitetaan sekä Verkkosivua että Wolt-sovellusta. Tässä Tietosuojaselosteessa ”Käyttäjä” tai ”sinä” tarkoittavat meidän ja konserniyrityksemme asiakkaita, edustajia ja muita Asiakasorganisaation valtuutettuja käyttäjiä, potentiaalisia asiakkaita sekä Wolt-palvelun Käyttäjiä.

Tietosuojaselosteessa kerromme esimerkiksi käsittelemistämme henkilötiedoista, henkilötiedon käsittelyn tavoista sekä siitä, miten voit käyttää oikeuksiasi (esimerkiksi oikeus vastustaa, oikeus saada pääsy tietoihisi).

Osaan palveluistamme saattaa soveltua erillinen tietosuojaseloste. Mikäli erillistä tietosuojaselostetta sovelletaan tiettyyn palveluun, julkaisemme selosteen kyseisen palvelun yhteydessä.

Voimme päivittää ajoittain tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasainen versio on Verkkosivuillamme. Emme tee merkittäviä muutoksia tähän Tietosuojaselosteeseen tai rajoita Käyttäjien tämän Tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksia ilmoittamatta tällaisista muutoksista.

1. REKISTERINPITÄJÄ(T)

Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan sellaiseen henkilötietojen käsittelyyn, jossa Wolt toimii rekisterinpitäjänä.

Wolt Enterprises Oy toimii itsenäisenä rekisterinpitäjänä ja on nimitetty käsittelemään kaikki rekisteröityjen esittämät pyynnöt ja kysymykset, jotka liittyvät Wolt-konsernissa tapahtuvaan henkilötietojen käsittelyyn.

2. WOLTIN YHTEYSTIEDOT

Nimi: Wolt Enterprises Oy
 Y-tunnus: 2646674-9 Postiosoite: Arkadiankatu 6, 00100 Helsinki, Suomi Sähköpostiosoite: support@wolt.com wolt.com Wolt on nimittänyt tietosuojavastaavan, johon voit ottaa yhteyttä yllä olevien yhteystietojen kautta.

3. KÄSITELTÄVÄT HENKILÖTIEDOT JA TIETOLÄHTEET

Keräämme ja käsittelemme kahdentyyppisiä henkilötietoja: Käyttäjätietoja sekä Analytiikkatietoja.

Käyttäjätiedot

Käyttäjätiedot ovat henkilötietoja, joita Wolt kerää suoraan sinulta tai asiakasorganisaatiolta, jonka lukuun käytät Wolt-palveluita (”Asiakasorganisaatio”). Voimme kerätä Käyttäjätietoja Käyttäjiltämme tai Asiakasorganisaatioiltamme eri tavoin, esimerkiksi solmittuamme palvelusopimuksen Asiakasorganisaation kanssa tai Käyttäjän rekisteröityessä Wolt-palveluun, tilatessa uutiskirjeemme tai täyttäessä lomakkeen. Huomaathan, että keräämme myös tietoja koskien maksutapahtumia ja maksuja, joita suoritat Wolt-palveluidemme kautta.

Käyttäjätiedot, jotka ovat välttämättömiä Wolt-palvelun käyttämiseksi

Seuraavien henkilötietojen kerääminen ja käsitteleminen on tarpeellista, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme sinua sekä Asiakasorganisaatioitamme kohtaan sekä noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme.

Solmittuamme palvelusopimuksen Asiakasorganisaation kanssa, Asiakasorganisaatio antaa meille koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Rekisteröityessäsi Wolt-palveluun ja luodessasi käyttäjätilin, tulee sinun antaa meille seuraavat tiedot: 

  • koko nimi

  • puhelinnumero

  • sähköpostiosoite 

  • maksuvälinetiedot, kuten maksuvälineesi numero ja voimassaolopäivämäärä (tietoja vaaditaan ruokatilausten tekemiseksi Wolt-palvelun kautta, mutta Wolt ei säilytä tietoja, sillä Wolt käyttää ulkopuolista maksupalveluntarjoajaa maksujen käsittelyyn)

Vapaavalintaisesti annettavat käyttäjätiedot

Käyttö- tai asiakaskokemuksesi saattaa olla parempi, jos annat meille seuraavia tietoja:

Käyttäjätilisi lisätiedot:

  • Kuva

  • Toimitusosoite

  • Sijaintitieto (jos olet antanut luvan sijaintitietosi käsittelyyn)

  • Muu tieto, jonka annat meille tiliäsi luodessa tai tilitietoja muuttaessasi

Muut tiedot. Käsittelemme myös muita tietoja, joita saatat antaa meille:

  • Tiedot, jotka annat meille arvostellessasi palveluitamme

  • Markkinointisuostumukset ja -kiellot

  • Tiedot, jotka annat meille puhelimitse tai sähköpostitse tai chatin kautta, mukaan lukien tallenteet asiakaspalveluun soittamista puheluistasi

Sinulta sekä Asiakasorganisaatioltamme keräämiemme Käyttäjätietojen lisäksi käsittelemme henkilötietoja, jotka kolmannet palvelun tarjoajat antavat sinusta. 

Jos yhdistät tai kirjaudut käyttäjätililtäsi Facebookiin, Facebook jakaa kanssamme henkilötietojasi kuten profiilikuvasi, näytteen Facebook-ystävistäsi sekä Facebook-tunnuksesi.

Analytiikkatiedot

Vaikka emme tavallisesti käytä Analytiikkatietoja henkilöiden tunnistamiseen, saatat joskus olla tunnistettavissa niistä joko suoraan taikka välillisesti yhdistettynä Käyttäjätietoihin. Näissä tapauksissa Analytiikkatiedot katsotaan henkilötiedoiksi soveltuvan lainsäädännön tarkoittamalla tavalla ja käsittelemme niitä henkilötietoina.

Analytiikkatiedot, joita keräämme automaattisesti, kun käytät Wolt-palveluita tai vierailet niissä: 

Laitetiedot. Keräämme seuraavia tietoja teknisistä laitteista, joita käytät käyttäessäsi Wolt-palveluita: 

  • Laite ja laitenumero, laitteen IMEI-numero

  • Maa

  • IP-osoite

  • käytetty selain ja selainversio

  • käyttöjärjestelmä

  • internetpalveluntarjoaja

  • laitteesi mainostunniste

  • laitteesi vierailijatunniste

Käyttötiedot. Keräämme tietoja Wolt-palvelun käytöstäsi, kuten:

  • aika, jonka olet käyttänyt Wolt-palveluissa

  • käyttötietoa Wolt-palveluista

  • tietoa Wolt-palvelun kautta tekemistäsi tilauksista

  • URL-osoitteet verkkosivuista, joilla vierailit ennen kuin vierailit Wolt-palveluissa

  • vierailujesi ajankohdat ja päivämäärät Wolt-palveluissa

  • Wolt-palvelun osiot, joilla vierailit

  • Wolt-palveluissa etsimäsi tuotteet

Evästeet

Käytämme Analytiikkatiedon keräämiseen ja säilyttämiseen eri teknologioita, kun Käyttäjä vierailee Wolt-palveluissamme. Näihin teknologioihin kuuluvat esimerkiksi evästeet ja web beacon -teknologiat.

Eväste on pieni, Käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internetsivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden Wolt-palvelun käyttöä sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan Wolt-palveluitamme ja paremmin palvelemaan Käyttäjiämme. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Voit hallita evästeasetuksiasi klikkaamalla tästä.

Käyttäjät voivat estää evästeiden käytön selaimessaan tai asettaa selaimensa varoittamaan, kun evästeitä yritetään asentaa. Esimerkiksi seuraavat linkit tarjoavat informaatiota evästeasetusten muuttamisesta suosituimmissa selaimissa:

Safari Google Chrome Internet Explorer Mozilla Firefox

Huomaathan, että jotkin Wolt-palveluidemme osat eivät ehkä toimi oikein, mikäli evästeiden käyttö on estetty.

”Web Beacon” on teknologia, joka mahdollistaa verkkosivujen ja sähköpostien lukijoiden tunnistamisen esimerkiksi havaitsemalla, mikäli sähköposti on luettu.

Verkkoanalytiikkapalvelut

Wolt-palvelut käyttävät Google Analyticsia ja muita verkkoanalytiikkatyökaluja Analytiikkatietojen ja raporttien koostamiseksi verkkosivustomme käytöstä, jotta voimme parantaa palveluitamme. Saadaksesi lisätietoa Google Analyticsista, vieraile Google Analyticsin verkkosivustolla. Voit kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi seuraavan lisäosan: Google Analytics opt-out add-on.

Mainos- ja vierailijatunnisteet

Wolt-palvelut käyttävät pseudonymisoituja tunnisteita seuratakseen ja ennustaakseen sovellukseen ja palveluun liittyvää käyttöäsi.

Wolt käyttää istuntokohtaisia kolmannen osapuolen seurantatekniikoita mainoskumppaneidemme käynnistämien tapahtumien tarkistamiseen ja raportointiin. Käytämme kolmansia osapuolia kuten TradeDoubleria ja Interspacea tällaiseen seurantaan ja keräämme tietoja Verkkosivuiltamme, mukaan lukien seuraavat tiedot:

  • Verkkosivulle saapumisen aika

  • Verkkosivulle saapuneen Käyttäjän IP-osoite ja yksilöllinen tunniste

  • Verkkosivulle saapuneen käyttäjän laitetiedot

  • Tapahtumatunnus, jolla tarkoitetaan tapahtuman tunnusta, joka liittyy tapahtuvaan myyntiin

  • Käyttäjän sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto

Voit hallita evästeasetuksiasi verkkosivustollamme olevan evästebannerin kautta ja kieltäytyä evästeiden keräämisestä ja hallita setuksiasi esimerkiksi seuraavien verkkosivustojen kautta: http://www.aboutads.info/choices ja http://www.youronlinechoices.eu/.

Voit kieltää näiden tunnisteiden käytön muuttamalla käyttöjärjestelmäsi asetuksia seuraavalla tavalla:

Mainostunnisteiden käyttö voidaan estää iOS mobiililaitteista liu’uttamalla ”Rajoita Mainosseurantaa”-asetuksen päälle (Asetukset → Tietosuoja → Mainonta → Rajoita Mainosseurantaa). Kuvauksen ja lisätietoja mainostunnisteesta löydät osoitteesta Applen Mainonta ja Tietosuoja.

Woltin käyttäjätunnisteiden käyttö voidaan estää iOS ja Android mobiililaitteissa vaihtamalla asetuksia (iOS: Asetukset → Wolt → Wolt Asetukset → Rajoita Seurantaa, ja Androidissa: Wolt sovellus → Profiili painike → Asetukset kuvake oikeassa yläkulmassa).

4. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA OIKEUSPERUSTEET

Tarkoitukset

Wolt käsittelee henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

Tarjotaksemme Wolt-palveluitamme ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme (käsittelyn oikeusperuste: sopimuksen täytäntöönpano ja oikeutettu etu)

Wolt käsittelee henkilötietojasi tarjotakseen sinulle Wolt-palveluita sinun ja Woltin tai Asiakasorganisaation ja Woltin välillä solmitun sopimuksen mukaisesti.

Käytämme tietoja soveltuvin osin esimerkiksi maksutapahtumien ja palautusten käsittelemiseksi sekä tarjotaksemme kumppaneillemme (ravintola- ja lähettikumppaneillemme) tarvittavat tiedot tilauksesi valmistelemiselle tai toimittamiselle. Mikäli otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseksi ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme (käsittelyn oikeusperuste: lakisääteinen velvoite)

Wolt käsittelee tietoja hallinoidakseen ja täyttääkseen lakisääteiset velvoitteensa. Tämä käsittää tietojen käsittelemisen kirjanpitovelvollisuuksien noudattamiseksi ja tietojen tarjoamisen asianmukaisille viranomaisille, kuten veroviranomaisille.

Vaateiden käsittelemiseen ja oikeudellisiin menettelyihin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

Wolt voi käsitellä henkilötietoja oikeudellisten vaateiden, perinnän ja oikeudellisten menettelyiden yhteydessä. Voimme myös käsitellä tietoja petoksen ja palveluidemme väärinkäytön ehkäisemiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden vuoksi.

Asiakasviestintään ja markkinointiin (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

Wolt voi käsitellä henkilötietojasi ottaakseen yhteyttä sinuun Wolt-palveluun liittyvissä asioissa ja ilmoittaessaan Wolt-palveluita koskevista muutoksista. Käytämme henkilötietojasi lisäksi markkinoidaksemme Wolt-palveluitamme sinulle.

Laadun parantamiseksi ja käyttötrendien analysoimiseksi (käsittelyn oikeusperuste: oikeutettu etu)

Voimme käsitellä Wolt-palvelun käyttöä koskevia tietojasi parantaaksemme Wolt-palveluidemme laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia Wolt-palvelun käyttöön liittyviä trendejä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja asiakastyytyväisyyskyselyihin varmistaaksemme, että Wolt-palvelumme vastaavat toiveitasi. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

Käsittelyn oikeusperusteet

Wolt käsittelee henkilötietojasi hoitaakseen sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutensa sinua tai Asiakasorganisaatiota kohtaan sekä hoitaakseen lainmukaiset velvollisuutensa. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme sinun oikeuteesi yksityisyyteen ja tarjoamme sinulle esimerkiksi helpot keinot kieltäytyä markkinointiviestinnästämme ja käytämme pseudonymisoituja tietoja tai yhdistettyjä tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa, aina kun se on mahdollista.

Joissain Wolt-palvelun osissa saatetaan pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelylle. Näissä tapauksissa voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

Käyttäjille, joiden sijainti on Israelissa: Käyttämällä Wolt-palveluita tai liittymällä, yhdistämällä tai avaamalla Wolt-palvelut, sitoudut ja hyväksyt tämän Tietosuojaselosteen ehdot, mukaan luettuna Wolt-palvelun yhteydessä kerättyjen henkilötietojesi keräämisen, käsittelyn, siirtämisen ja käytön. Jos et hyväksy mitään tässä lueteltuja ehtoja, tulee sinun lopettaa Wolt-palvelun käyttö. Lisäksi tiedostat ja vahvistat, että sinun ei tarvitse antaa meille henkilötietojasi ja että henkilötietojen antaminen meille on vapaaehtoisesta.

5. SIIRTO EUROOPAN ULKOPUOLISIIN VALTIOIHIN

Wolt säilyttää henkilötietojasi ensisijaisesti Euroopan talousalueella. Käyttämämme palveluntarjoajat toimivat kuitenkin useilla maantieteellisillä alueilla. Me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietoja valtioihin, tai saada niihin pääsyn Euroopan talousalueen tai asuinvaltiosi ulkopuolisissa valtioissa.

Suoritamme toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojesi suojan taso on riittävä siellä, missä henkilötietojasi käsitellään. Järjestämme riittävän suojauksen henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin palvelutarjoajiemme kanssa solmimillamme Euroopan komission hyväksymiin mallisopimuslausekkeisiin perustuvilla sopimuksilla taikka muilla vastaavilla järjestelyillä.

Lisätietoa henkilötietojen siirroista voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

6. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT

Jaamme henkilötietojasi ainoastaan Woltin organisaation sisällä ja ainoastaan siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin.

Emme jaa henkilötietoja Woltin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista olosuhteista ole käsillä:

Jakaminen on tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin sekä jakaminen valtuutetuille palveluntarjoajille

Niiltä osin kuin kolmansien osapuolten (kuten tilauksesi valmistavien ravintoloiden, tilauksesi toimittavien lähettien sekä tilauksesi maksavan Asiakasorganisaation) on tarpeen saada pääsy henkilötietoihin Wolt-palvelun suorittamiseksi, tarjoamme tällaisille kolmansille osapuolille tietojasi käsiteltäväksi meidän lukuumme. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietoja käsiteltäväksi meille palveluita tarjoaville valtuutetuille palveluntarjoajille (mukaan lukien tietojen säilytys-, kirjanpito-, myynti- ja markkinointipalveluita tarjoaville alihankkijoillemme) sekä maksupalveluita tarjoaville palveluntarjoajille maksujesi käsittelyä varten.

Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja Woltin lukuun, Wolt on huolehtinut asianmukaisista sopimuksellisista ja organisatorisista toimenpiteistä varmistaakseen henkilötietojen käsittelyn tapahtuvan yksinomaan tässä Tietosuojaselosteessa mainittujen tarkoitusten toteuttamista varten sekä soveltuvien lakien, säännösten ja ohjeidemme mukaisesti, noudattaen asianmukaisia salassapitovelvollisuuksia ja turvatoimia.

Muistathan, että luovuttaessasi henkilötietojasi suoraan kolmannelle osapuolelle esimerkiksi Wolt-palvelussamme olevan linkin kautta, henkilötietojen käsittely perustuu tavallisesti kyseisen kolmannen osapuolen omiin tietosuojaselosteisiin ja käsittelyperiaatteisiin.

Yhteistyökumppanien kanssa Wolt-palvelujen suorittamiseksi

Niiltä osin kuin kolmansien osapuolten (kuten tilauksesi valmistavien ja/tai toimittavien Yhteistyökumppanien, tilauksesi toimittavien lähettien sekä tilauksesi maksavan Asiakasorganisaation) on tarpeen saada pääsy henkilötietoihin Wolt-palvelun suorittamiseksi, tarjoamme tällaisille kolmansille osapuolille tietojasi käsiteltäväksi meidän lukuumme.

Toimitamme Yhteistyökumppanille ja tietyissä tilanteissa tarvittaessa sen emoyhtiölle tai franchising-yrittäjälle henkilötietoja, joihin kuuluvat nimesi ja ostoosi liittyvät tiedot, mukaan lukien paikkatiedot, tilausnumero, tilaus- ja toimitusaika, toimitustapa, tilatut tuotteet sekä kommentit ja palaute, jonka olet antanut tilausta tehdessäsi. Tällaisia tietoja jaetaan, jotta Yhteistyökumppani voi valmistella tilauksen, mukaan lukien tarvittaessa tuotteiden noutaminen myymälästä, Yhteistyökumppanin palvelun laadun ja Woltissa saatavilla olevan tuotevalikoiman varmistaminen sekä kumppanin lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen. Jos Yhteistyökumppani käsittelee tällaisia tietoja omien oikeuksiensa ja velvollisuuksiensa, kuten sinua koskevien lakisääteisten velvoitteidensa, täyttämiseksi, Yhteistyökumppani on itsenäinen henkilötietojen rekisterinpitäjä ja vastuussa käsittelytoimiensa lainmukaisuudesta.

Tietyissä tapauksissa sinulla on mahdollisuus lisätä Yhteistyökumppanikohtaisen bonuskorttisi tai kanta-asiakasohjelmasi tiedot Wolt-palveluun, jotta voit yhdistää kaikki Yhteistyökumppanille tehdyt tilaukset kyseiseen kanta-asiakasohjelmaan Yhteistyökumppanin määrittelemien ehtojen mukaisesti. Wolt jakaa nämä tiedot Yhteistyökumppanille, ja Yhteistyökumppani on näiden tietojen itsenäinen rekisterinpitäjä ja siten vastuussa käsittelyn lainmukaisuuden varmistamisesta.

Voimme myös jakaa puhelinnumerosi tilausta valmistelevalle Yhteistyökumppanille, mikäli se on tarpeen esimerkiksi kysyäksemme sinulta, hyväksytkö tilauksessa olevan korvaavan tuotteen tai ilmoittaaksemme sinulle, että jokin tuote puuttuu tilauksestasi, tai mahdollisia erityispyyntöjen selvityksiä varten.

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Woltin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos perustellusta syystä uskomme, että pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttäminen on kohtuudella tarpeen (i) minkä tahansa soveltuvan lain, sääntelyn, ja/tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rikoksen taikka tietoturvaongelman tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi ja tällaisen asian käsittelemiseksi; ja/tai (iii) Woltin tai Käyttäjiemme etujen tai omaisuuden turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi tai yleisen edun turvaamiseksi lainsäädännön mukaisesti. Mikäli mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisesta siirrosta ja käsittelystä.

Muista oikeutetuista syistä

Mikäli Wolt on osapuolena sulautumisessa, liiketoimintakaupassa tai muussa yrityskaupassa, voimme luovuttaa henkilötietoja kyseisessä yrityskaupassa mukana olevalle kolmannelle osapuolelle. Varmistamme tällöin kuitenkin kaikkien henkilötietojen pysymisen luottamuksellisina. Tässä tapauksessa kerromme siirrosta niin pian kuin on kohtuullisesti katsoen mahdollista Käyttäjille, joiden henkilötietoja siirto koskee tai joiden henkilötietojen käsittelyyn soveltuu eri tietosuojaseloste.

Nimenomaisella suostumuksella

Voimme luovuttaa henkilötietoja Woltin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista kuin edellä mainituista syistä silloin, kun meillä on siihen nimenomainen suostumuksesi. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa veloituksetta ottamalla meihin yhteyttä.

7. SÄILYTYSAIKA

Wolt ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin lainsäädännön salliman enimmäisajan ja ainoastaan niin kauan, kun on tarpeellista Wolt-palvelun tai niiden osan tarjoamiseksi. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti.

Useimmat henkilötiedot, jotka koskevat Käyttäjän Wolt-palvelun käyttäjätiliä hävitetään 90 päivän kuluessa siitä, kun Käyttäjä on poistanut Wolt-palvelun käyttäjätilinsä. Tämän jälkeen voimme säilyttää osaa Käyttäjän käyttäjätiliin yhdistettäviä tietoja niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin lainmukainen syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyn, sisäisen raportoinnin, markkinoinnin tai kirjanpitovelvollisuuden vuoksi. Kaikki Käyttäjän käyttäjätiliin yhdistettävä henkilötieto hävitetään 10 vuoden kuluessa siitä, kun Käyttäjä on poistanut Wolt-palvelun käyttäjätilinsä, ellei tietojen säilyttäminen ole poikkeuksellisesti tarpeen esimerkiksi oikeustoimia varten.

Analytiikkatiedot Käyttäjistä, joilla ei ole Wolt-palvelun käyttäjätiliä, säilytetään 90 päivää.

8. SINUN OIKEUTESI

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin. Voit nähdä tiettyjä tietojasi Wolt-palvelun käyttäjätilisi kautta tai pyytämällä meiltä kopion keräämistämme henkilötiedoistasi.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli käsittely perustuu Käyttäjän antamaan suostumukseen, Käyttäjä voi veloituksetta peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa Käyttäjän mahdollisuuksia käyttää Wolt-palveluitamme. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsittelemien henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan tai täydentämään säilyttämämme virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot ottamalla meihin yhteytä. Voit korjata tai päivittää joitakin sinua koskevia henkilötietojasi Wolt-palvelun käyttäjätilisi kautta.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus vastustaa

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin Wolt-palveluidemme tarjoamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Vastustaminen saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Wolt-palveluitamme.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi, kun poisto-, korjaus- tai vastustuspyyntösi ovat käsiteltävänä ja/tai, kun meillä ei ole oikeutettuja perusteita käsitellä tietojasi. Tämä saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Wolt-palveluitamme.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Yllämainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä ylläoleviin osoitteisiin kirje tai sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot: Käyttäjän koko nimi, yrityksen nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme pyytää Käyttäjän henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä tai periä käsittelymaksun pyynnöistä, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

9. SUORAMARKKINOINTI

Käyttäjällä on oikeus kieltää meitä käyttämästä Käyttäjän henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksessa tehtävään profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti, taikka käyttämällä Wolt-palvelun toimintoja tai suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

10. VALITUKSEN TEKEMINEN

Mikäli Käyttäjä katsoo, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, hän voi tehdä asiasta valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Paikallisena valvontaviranomaisena toimii Suomessa tietosuojavaltuutettu tietosuoja.fi. Vaihtoehtoisesti Käyttäjä voi tehdä asiasta valituksen asuinpaikkansa paikalliselle valvontaviranomaiselle.

11. TIETOTURVALLISUUS

Käytämme hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä sekä fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Käyttämiämme toimenpiteitä ovat esimerkiksi tietojen salaus, pseudonymisointi, palomuurit, turvalliset tilat ja järjestelmät, jotka on suojattu rajoitetuin pääsyoikeuksin. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, vikasietoisuuden ja palautettavuuden varmistamiseksi. Testaamme säännöllisesti Wolt-palveluamme, järjestelmiämme ja muuta laitteistoa haavoittuvuuksien varalta.

Mikäli tietoturvatoimenpiteistä huolimatta tapahtuu tietoturvaloukkaus, jolla on todennäköisesti haitallisia vaikutuksia Käyttäjien yksityisyydelle, ilmoitamme loukkauksesta soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla asiaankuuluville Käyttäjille ja muille vaikutusten alaisille osapuolille, sekä soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatiessa viranomaisille niin pian kuin mahdollista.

Guidelines for Wolt Partners