Woltin Tietosuojaseloste

Me Woltilla suhtaudumme tietosuojaan vakavasti. Yksityisyyden suoja ja tietoturva ovat Woltin ytimessä. Tämä tietosuojaseloste kuvaa keskeiset periaatteet ja käytänteet, joita noudatamme varmistaaksemme, että yksityisyyttäsi kunnioitetaan palveluitamme käyttäessäsi.

Wolt Enterprises Oy, samaan konserniin kuuluvat paikalliset maakohtaiset Wolt-yhtiöt ja DoorDash Inc. ("Wolt", "me") käsittelevät Wolt-sovelluksen ("Wolt-sovellus") kautta tilattujen Woltin ruoan ja vähittäiskaupan tilauspalveluiden käyttäjien sekä muiden Wolt-toimitustuotteiden ja -palveluiden käyttäjien sekä verkkosivuston wolt.com ("Verkkosivusto") kävijöiden henkilötietoja.

Tässä tietosuojaselosteessa sana "Wolt-palvelut" viittaa yhdessä Verkkosivustoon ja Wolt-sovellukseen sekä muihin Woltin käyttäjille tarjoamiin palveluihin. Tässä tietosuojaselosteessa sana "Käyttäjä" tai "sinä" viittaa yhdessä meidän ja konserniyhtiöidemme asiakkaisiin, Woltin toimituspalveluiden käyttäjiin, edustajiin ja muihin asiakasorganisaatioidemme valtuutettuihin käyttäjiin, potentiaalisiin asiakkaisiin ja Wolt-palveluiden käyttäjiin. Tietosuojaselosteessamme kerrotaan esimerkiksi, minkä tyyppisiä henkilötietoja käsittelemme, miten käsittelemme henkilötietoja ja miten voit käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä (esimerkiksi vastustamisoikeus ja tarkastusoikeus).

Joihinkin palveluihimme saattaa lisäksi liittyä erillinen tietosuojaseloste. Jos tiettyä palvelua koskee erillinen tietosuojaseloste, julkaisemme sen kyseisen palvelun yhteydessä.

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää ajoittain, jotta se vastaa tietojenkäsittelykäytäntöjemme muutoksia tai muita muutoksia. Löydät nykyisen version verkkosivustolta. Emme tee merkittäviä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen tai vähennä käyttäjien tämän tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksia ilmoittamatta siitä.

1. REKISTERINPITÄJÄ(T)

Tämä tietosuojaseloste koskee Woltin suorittamaa henkilötietojen käsittelyä. Wolt on osa DoorDash, Inc:iä, teknologiayritystä, jonka virallinen osoite on 303 2nd St, Suite 800, San Francisco, CA 94107, USA. Muodostamme yhden tiimin ja joskus voimme päättää yhdessä henkilötietojen käsittelystä.Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan sellaiseen henkilötietojen käsittelyyn, jossa Wolt toimii rekisterinpitäjänä.

Wolt Enterprises Oy on nimetty vastaamaan paikallisten yhteisrekisterinpitäjien puolesta kaikkiin Wolt-konsernin henkilötietojen käsittelyyn liittyviin rekisteröityjen pyyntöihin ja kysymyksiin.

Wolt tarjoaa toimituksia myös palveluna muille yrityksille (esimerkiksi Wolt Drive API ja verkkokaupan integraatiot). Tällöin Wolt toimii henkilötietojen käsittelijänä niissä käsittelytoimien osissa, jotka liittyvät toimituksen vastaanottamiseen, hallintaan ja loppuunsaattamiseen sekä toimituksen kommunikointiin ja vahvistamiseen kyseiselle yritykselle.

2. WOLTIN YHTEYSTIEDOT

Wolt Enterprises Oy

Y-tunnus: 2646674-9

Postiosoite: Arkadiankatu 6, 00100 Helsinki

Sähköpostiosoite: support@wolt.com

Tietosuojavastaava: Wolt on nimittänyt tietosuojavastaavan, jonka tavoitat yllä olevien yhteystietojen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@wolt.com.

3. KÄSITELTÄVÄT HENKILÖTIEDOT JA NIIDEN LÄHTEET

Käsittelemme henkilötietoja vain siinä määrin kuin se on tarpeellista ja tarkoituksenmukaista tietyn käsittelytarkoituksen kannalta. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot voidaan jakaa kahteen yleiseen luokkaan: käyttäjätiedot ja käyttötiedot.

Käyttäjän tiedot

Käyttäjätiedot ovat henkilötietoja, jotka kerätään tapauskohtaisesti joko suoraan sinulta tai asiakasorganisaatioltamme, jonka puolesta käytät Wolt-palveluita ("Asiakasorganisaatio"). Voimme kerätä käyttäjätietoja Käyttäjiltämme ja Asiakasorganisaatioiltamme monin eri tavoin, mukaan lukien palvelusopimuksen solmimisen jälkeen Asiakasorganisaation kanssa tai kun Käyttäjät rekisteröityvät Wolt-palveluun, tilaavat uutiskirjeen tai täyttävät lomakkeen. Huomaathan lisäksi, että keräämme myös tietoja Wolt-palveluiden kautta tekemistäsi tapahtumista ja maksuista.

Käyttäjätiedot, jotka ovat välttämättömiä Wolt-palveluiden käyttämiseksi

Seuraavat keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot ovat välttämättömiä sinun ja meidän välisemme sopimuksen asianmukaiseksi täyttämiseksi sekä oikeutetun etumme vuoksi samalla kun täytämme sopimusvelvoitteemme asiakasorganisaatioitamme kohtaan ja lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi.

Kun palvelusopimus meidän ja asiakasorganisaation välillä on tehty, Asiakasorganisaatio antaa meille koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Kun rekisteröidyt Wolt-palveluun ja luot käyttäjätilin, sinun tulee antaa meille seuraavat tiedot:

  • koko nimi

  • puhelinnumero

  • sähköpostiosoite

  • maksuvälineisiisi liittyvät tiedot, kuten maksuvälineesi numero ja maksuvälineesi viimeinen voimassaolopäivä (tarvitaan elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden tilaamiseen Wolt-palveluiden kautta, mutta joita Wolt ei säilytä, koska Wolt käyttää kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaa maksujen käsittelyyn)

Käyttäjätiedot, jotka annat meille vapaaehtoisesti ja käyttäessäsi Wolt-palveluita

Käyttäjä- tai asiakaskokemustasi voidaan parantaa antamalla meille seuraavat tiedot:

Tilin lisätiedot:

  • kuva,

  • toimitusosoite,

  • sijaintitiedot (jos annat suostumuksesi sijaintitietojesi käsittelyyn),

  • kumppanikohtainen bonuskortti tai osallistuminen muuhun kanta-asiakasohjelmaan, jos sovellettavissa maassasi,

  • tilattaessa ikärajoitettuja tavaroita: ikä, ja

  • muut tiedot, jotka annat joko luodessasi käyttäjätiliä tai myöhemmin muokatessasi tiliprofiiliasi.

Muut tiedot. Voimme myös käsitellä muita vapaaehtoisesti antamiasi tietoja, kuten:

  • Woltilta tai Wolt-palveluiden kautta tekemiisi tilauksiin liittyvät tiedot (esimerkiksi ostetut tuotteet, erityisohjeet, tilauspäivä ja -aika, tilauksen kokonaissumma ja muu tilaushistoria),

  • tiedot, jotka annat lähettäessäsi arvioita, kommentteja tai vastatessasi kyselyihin,

  • suosikkiravintolat tai -kauppiaat ja muut mieltymykset,

  • markkinointisuostumukset ja -kiellot, ja

  • tiedot, jotka annat puhelimitse tai sähköpostitse tai chat-kirjeenvaihdossa kanssamme, mukaan lukien puhelutallenteet puheluistasi asiakaspalvelumme kanssa.

Sinulta ja Asiakasorganisaatiolta kerättyjen käyttäjätietojen lisäksi käsittelemme tiettyjä henkilötietoja, joita kolmannen osapuolen palveluntarjoajat antavat sinusta. Esimerkiksi yritysasiakkaiden osalta voimme käsitellä yrityksen yhteyshenkilön tietoja mahdollistaaksemme viestinnän ja markkinoinnin yrityksen kanssa sekä asiakassuhteen hoitamisen. Tällaiset tiedot saadaan ensisijaisesti julkisista lähteistä, kuten paikallisista kaupparekistereistä, tällaisia tietopalveluja tarjoavista yrityksistä tai suoraan itse yrityksiltä.

Jos tilauksesi sisältää tuotteita tai palveluita, jotka voivat viitata terveydentilaan tai muita arkaluonteisia (erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia) henkilötietoja, Woltin on käsiteltävä näitä tietoja voidakseen tarjota sinulle Wolt-palvelut. Tilauksen sisällön lisäksi käsittely voi sisältää myös esimerkiksi lääkemääräystä koskevia tietoja reseptilääkkeiden tapauksessa. Wolt noudattaa erityisiä suojatoimia, joita voidaan soveltaa tällaisten henkilötietojen käsittelyyn sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti. Sovellettavien lakien niin vaatiessa Wolt pyytää erillistä suostumusta tällaisten henkilötietojen käsittelyyn, ja voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa profiiliasetuksissasi tai ottamalla yhteyttä Woltin tukeen osoitteessa support@wolt.com.

Jos muodostat yhteyden tai kirjaudut tilillesi Facebookin kautta, Facebook jakaa kanssamme henkilökohtaisia tietojasi, kuten profiilikuvasi, näytteen Facebook-kavereistasi ja Facebook-tunnuksesi.  Woltin ylläpitäessä sivuaan Facebookissa, sekä Wolt että Facebook ovat tältä osin henkilötietojesi yhteisrekisterinpitäjiä. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Facebookissa on Metan tietosuojakäytännössä.

Käyttötiedot

Käyttötiedot syntyvät Käyttäjän vuorovaikutuksesta Wolt-palveluiden kanssa. Vaikka emme yleensä käytä käyttötietoja tunnistaaksemme sinut yksilönä, sinut voidaan tietyissä olosuhteissa tunnistaa niistä joko yksin tai yhdistettynä tai linkitettynä käyttäjätietoihin. Tällaisissa tilanteissa käyttötietoja voidaan myös pitää henkilötietoina sovellettavien lakien mukaisesti, ja käsittelemme tällaisia tietoja henkilötietoina.

Voimme kerätä automaattisesti seuraavia käyttötietoja, kun vierailet Wolt-palveluissa tai olet vuorovaikutuksessa niiden kanssa:

Tiedot, jotka kuvaavat laitettasi tai selaintasi ja Woltin sovellusta, niiden versioita, ominaisuuksia, ominaisuuksia ja asetuksia

Tietoja operaattoristasi, Internet-palveluntarjoajastasi ja verkkoyhteystyypistäsi, mukaan lukien IP-osoitteesi

Laitteesi tai kolmansien osapuolten sovellustoimittajille tai mainostajille tarjoamat tunnisteet tai itse luomamme tunnisteet

Maa-, alue-, aikavyöhyke- ja geo-IP-tason sijaintitiedot

Missä seurasit linkkiä Wolt-palveluihin ja linkkejä, joita seurasit Wolt-palveluista

Tiedot vuorovaikutuksestasi Wolt-palveluiden kanssa ja niiden käytöstä. Tämä sisältää esimerkiksi käyttömallit, mitä ominaisuuksia käytät, mainostaminen, osallistuminen tiettyyn kampanjaan ja tarjousten näyttökerrat ja vuorovaikutukset sekä tiedot tilauksista

Tiedot mainontakumppaneidemme käynnistämien tapahtumien seurantaan ja raportointiin, mukaan lukien aikaleimat ja tunnisteet edellä mainitut

Lisätietoja mainonta- ja analytiikkatunnisteiden hallinnasta laitteellasi on alla kohdassa "Evästeet ja muut tekniikat".

Evästeet ja muut tekniikat

Käytämme erilaisia teknologioita mukaan lukien evästeet, verkkosivustotietojen tallentaminen sekä verkko- ja sovellustelemetrian käyttö, käyttötietojen ja muiden tietojen keräämiseen ja tallentamiseen, kun Käyttäjät vierailevat Wolt-palveluissa.

Evästeiden ja muiden laitteellesi tallennettujen verkkosivustotietojen avulla voimme tunnistaa Wolt-palveluiden kävijät ja helpottaa Wolt-palveluiden käyttöä sekä luoda koostetietoja kävijöistämme. Tämä auttaa meitä parantamaan Wolt-palveluita ja palvelemaan Käyttäjiämme paremmin. Evästeet ja muut verkkosivuston tiedot eivät vahingoita laitettasi tai tiedostojasi. Käytämme evästeitä ja muita verkkosivustotietoja räätälöidäksemme Wolt-palvelut ja tarjoamamme tiedot Käyttäjiemme yksilöllisten etujen mukaisiksi.

Voit hallita aiemmin asettamiasi evästeasetuksia napsauttamalla tätä.

Käyttäjät voivat halutessaan asettaa verkkoselaimensa kieltäytymään evästeistä. Esimerkiksi seuraavissa linkeissä on tietoja eväste- ja muiden verkkotietoasetusten säätämisestä joissakin suosituissa selaimissa:

Huomaa, että jotkin Wolt-palvelun osat eivät välttämättä toimi kunnolla, jos evästeiden käyttö kielletään.

Wolt-palvelut käyttää pseudonymisoituja tunnisteita seuratakseen ja ennustaakseen sovelluksesi ja palvelusi käyttöä ja asetuksia. Wolt käyttää myös istuntokohtaisia kolmannen osapuolen seurantateknologioita mainontakumppaneidensa käynnistämien tapahtumien vahvistamiseen ja raportointiin.

Voit hallita evästeasetuksiasi verkkosivustojemme evästebannerin kautta.

Voit myös hallita viestintä- ja muita yksityisyysasetuksiasi Wolt-sovelluksen kautta.

Voit poistaa käytöstä Wolt-kävijätunnisteet iOS- ja Android-mobiililaitteissa muuttamalla laitteen asetuksiasi (iOS: Asetukset à Wolt à Wolt -asetukset à Rajaa seurantaa ja Android: Wolt-sovellus à Profiili -painike à Asetukset -kuvake oikeassa yläkulmassa).

Yleensä mainostunnisteet voidaan poistaa käytöstä iOS-mobiililaitteissa poistamalla ”Räätälöidyt mainokset” asetus (Asetukset → Tietosuoja ja suojaus → Applen mainonta → Räätälöidyt mainokset). Yleiskatsaus ja lisätietoja mainostunnisteita, katso Applen mainonta- ja tietosuojasivusto.

Wolt käyttää erilaisia kolmannen osapuolen analytiikan ja telemetrian tarjoajia, markkinointi- ja yhteistyökumppaneita sekä muita asiakasohjelmistoomme integroituja palveluita, jotka on lueteltu alla:

Huomaa, että kaikkia edellä mainittuja palveluita ei välttämättä käytetä jatkuvasti tai kaikilla markkina-alueilla.

4. KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA PERUSTEET

Käsittelemme henkilötietoja vain siinä määrin kuin se on tarpeellista ja tarkoituksenmukaista tietyn käsittelytarkoitusten kannalta. Huomaathan, että käsittelyyn saattaa soveltua yksi tai useampi seuraavista käsittelytarkoituksista ja lakisääteisistä perusteista.

Ensinnäkin Wolt käsittelee henkilötietojasi täyttääkseen sopimusvelvoitteensa sinua tai Asiakasorganisaatiota kohtaan, esimerkiksi siinä määrin kuin on tarpeen:

  • tarjota Wolt-palveluita sinulle sinun ja Woltin tai Asiakasorganisaation ja Woltin tai Wolt Drive -palvelun asiakkaan ja Woltin välisen sopimuksen mukaisesti;

  • toteuttaa sinun ja Woltin välistä sopimusta sekä tilauksesi hallinnoimiseksi ja toimittamiseksi sekä ehtojen, tietosuojakäytäntöjen tai muiden sopimukseen liittyvien tärkeiden muutosten kommunikoimiseksi kanssasi;

  • käsitellä maksusi tai mahdolliset hyvitykset (soveltuvin osin) ja tarjota kumppaneillemme (ravintolat, jälleenmyyjät ja kuriirikumppanimme jäljempänä yhdessä myös "Kumppani")) tilauksesi valmisteluun tai toimittamiseen tarvittavat tiedot; ja

  • vastataksemme kysymyksiisi tai ratkaistaksemme tukitapauksesi, jos otat meihin yhteyttä.

Toiseksi voimme käsitellä henkilötietojasi, jos siihen on olemassa asianmukainen ja perusteltu etu (eli oikeutettu etu) liiketoiminnan harjoittamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen tai asiakassuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen. Kun päätämme käsitellä tietojasi oikeutettujen etujemme perusteella, punnitsemme omia etujamme suhteessa yksityisyydensuojaasi ja esimerkiksi tarjoamme sinulle helppokäyttöisen mahdollisuuden kieltäytyä markkinointiviestinnästämme ja käytämme pseudonymisoituja tai ei-henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja mahdollisuuksien mukaan. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä oikeutetun edun perusteella. Wolt voi kuitenkin kieltäytyä tällaisesta vastustuksesta soveltuvan lainsäädännön mukaisesti esimerkiksi, jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen valmistelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Käsittelemme henkilötietojasi siinä määrin kuin se on tarpeen ja oikeutettuun etuun perustuen esimerkiksi:

  • saatavien käsittelyä, perintää ja oikeudellisia prosesseja varten. Voimme myös käsitellä tietoja petosten ja palveluidemme väärinkäytön estämiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden ja turvallisuuden vuoksi.

  • ottaa sinuun yhteyttä Wolt-palveluihin liittyen ja ilmoittaa niihin liittyvistä muutoksista tai pyytää arvostelua tai palautetta Wolt-palveluista.

  • markkinoida Wolt-palveluita sinulle tai näyttää sinulle kohdennettuja tai personoituja mainoksia Wolt-palveluiden kautta tai lähettää sinulle muuten kohdennettua markkinointia sinua mahdollisesti kiinnostavista palveluista tai tuotteista. Tällaisen kohderyhmän muodostamiseksi voimme käsitellä tietoja, jotka on lueteltu yllä kohdassa Käyttötiedot. Huomaathan, että jos sovellettava laki niin vaatii, henkilötietojen käsittely markkinointitarkoituksiin perustuu suostumukseesi (katso myös kohta "Suoramarkkinointi" alla).

  • parantaa Wolt-palveluiden laatua ja kehittää liiketoimintaamme esimerkiksi analysoimalla Wolt-palveluiden käytön trendejä käsittelemällä Wolt-palveluiden käyttöösi liittyviä tietoja.

  • varmistaaksemme, että palvelumme vastaavat tarpeitasi, henkilötietojasi voidaan käsitellä esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyihin. Aina kun mahdollista, teemme tämän käyttämällä vain koottuja ja aggregoituja, ei-henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja.

  • käsitellä tietojasi Wolt-konsernin sisällä tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Käsitellessämme henkilötietojasi Wolt-palvelun tarjoamiseksi sinulle sekä muihin edellä mainittuihin tarkoituksiin voimme käyttää käsittelyssä automaattisia keinoja, joihin voi kuulua myös automaattinen päätöksenteko.

Lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi lakisääteisten velvoitteidemme hallinnoimiseksi ja täyttämiseksi. Tämä sisältää tiedot, joita käsitellään kirjanpitovelvoitteidemme noudattamiseksi ja tietojen toimittamiseksi asiaankuuluville viranomaisille, kuten veroviranomaisille tai lainvalvontaviranomaisille pakottavien lakisääteisten velvoitteiden mukaisesti.

Joissakin Wolt-palveluiden osissa sinua voidaan pyytää antamaan suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn. Esimerkiksi Wolt-sovelluksessa voit hallinnoida markkinointi- ja muita käyttöoikeuksiasi. Jos henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, voit peruuttaa sen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä tai muuttamalla vastaavaa suostumusasetusta esimerkiksi Wolt-sovelluksessa.

5. SIIRTO EUROOPAN ULKOPUOLISIIN MAIHIN

Wolt säilyttää henkilötietojasi ensisijaisesti Euroopan talousalueella. Meillä on kuitenkin palveluntarjoajia, toimintaa ja konserniyhtiöitä useilla maantieteellisillä alueilla. Näin ollen me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietojasi tai käsitellä niitä Euroopan talousalueen tai Käyttäjän kotipaikan ulkopuolisissa maissa.

Varmistamme asianmukaisin toimin, että Käyttäjien henkilötiedot saavat riittävän suojan. Varmistamme asianmukaisen ja riittävän suojan henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin palveluntarjoajiemme kanssa tehdyillä sopimuksilla, jotka perustuvat vakiosopimuslausekkeisiin, tai muilla asianmukaisilla suojatoimilla.

Lisätietoja henkilötietojen siirroista saat ottamalla meihin yhteyttä mihin tahansa yllä mainituista osoitteista.

6. TIETOJEN VASTAANOTTAJAT

Jaamme henkilötietojasi Woltin organisaation sisällä vain, jos ja siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen tarkoituksia varten.

Emme jaa henkilötietojasi Woltin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista ehdoista täyty:

Tässä tietosuojaselosteessa esitettyihin tarkoituksiin ja valtuutetuille palveluntarjoajille

Siltä osin kuin kolmannet osapuolet (kuten tilauksesi valmistelevat ravintolat, kauppiaat tai jälleenmyyjät, tilauksesi toimittavat kuriirikumppanimme ja tilauksesi mahdollisesti maksava asiakasorganisaatio) tarvitsevat pääsyn henkilötietoihin, jotta voimme tarjota Wolt-palveluita tai muista laillisista syistä, luovutamme tietojasi tällaisille kolmansille osapuolille. Voimme esimerkiksi jakaa puhelinnumerosi tilaustasi valmistelevan Kumppanin kanssa, jos se on tarpeen esimerkiksi kysyäksemme sinulta, hyväksytkö korvaavan tuotteen tilauksessa, tai ilmoittaaksemme sinulle, että tilauksestasi puuttuu tuote, tai saadaksemme erityisiä selvennyksiä muutoin.

Lisäksi voimme antaa henkilötietojasi konserniyhtiöillemme tai valtuutetuille palveluntarjoajille, jotka suorittavat meille palveluja (mukaan lukien tietojen tallennus, kirjanpito, analytiikka, myynti ja markkinointi sekä maksupetosten ehkäisy), jotta ne voidaan käsitellä puolestamme, ja maksupalveluntarjoajille, jotta ne voivat käsitellä meille suorittamasi maksut.

Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja Woltin puolesta, Wolt on ryhtynyt asianmukaisiin sopimuksellisiin ja hallinnollisiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että tietojasi käsitellään yksinomaan tässä tietosuojaselosteessa määriteltyihin tarkoituksiin ja kaikkien sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti sekä ohjeidemme ja asianmukaisten luottamuksellisuus- ja turvatoimia koskevien velvoitteiden mukaisesti.

Muistathan, että jos luovutat henkilötietoja suoraan kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi Wolt-palveluissa olevan linkin kautta, käsittely perustuu tyypillisesti kyseisen kolmannen osapuolen käytäntöihin ja ehtoihin.

Kumppaneiden kanssa Wolt-palveluiden toteuttamiseksi

Siltä osin kuin kolmannet osapuolet, kuten tilaustasi valmistelevat, myyvät ja/tai toimittavat Yhteistyökumppanit, tilauksesi toimittavat kuriirikumppanimme ja tilauksesi mahdollisesti maksava Asiakasorganisaatio, tarvitsevat pääsyn henkilötietoihin, jotta voimme suorittaa Wolt-palvelut, toimitamme tietojasi tällaisille kolmansille osapuolille.

Toimitamme Kumppanille ja soveltuvin osin sen emoyhtiölle tai franchising-toimijalle henkilötietoja, jotka ovat tarpeen tilauksesi täyttämiseksi. Kumppanin roolista riippuen tämä voi sisältää nimesi, toimitusosoitteesi ja ostokseesi liittyvät tiedot, mukaan lukien tapahtumapaikan tiedot, tilausnumero, tilaus- ja toimitusaika, toimitustapa, tilatut tuotteet, kommentit ja palaute, jonka olet antanut tilauksesta. Näitä tietoja jaetaan, jotta Kumppani voi valmistella tilauksen, mukaan lukien soveltuvin osin tuotteiden noutamisen myymälästä, Kumppanin Woltissa saatavilla olevan palvelun ja tuotevalikoiman laadun varmistamisen sekä Kumppanin lakisääteisten velvoitteiden noudattamisen. Kun Kumppani käsittelee tällaisia tietoja täyttääkseen omat oikeutensa ja velvollisuutensa, kuten lakisääteiset velvoitteensa sinua kohtaan, Kumppani on henkilötietojen itsenäinen rekisterinpitäjä ja vastuussa käsittelytoimiensa laillisuudesta.

Saatat pystyä lisäämään Kumppanikohtaisen bonuskorttisi tai kanta-asiakasohjelmasi tiedot Wolt-palveluun, jotta voit linkittää Kumppanille tehdyt tilaukset asiaankuuluvaan kanta-asiakasohjelmaan Kumppanin määrittelemien ehtojen mukaisesti. Wolt jakaa nämä tiedot kyseiselle Kumppanille ja Kumppani on näiden tietojen itsenäinen rekisterinpitäjä ja siten vastuussa käsittelyn lainmukaisuuden varmistamisesta.

Voimme myös jakaa puhelinnumerosi ja nimesi tilaustasi valmistelevan Kumppanin kanssa, jos se on tarpeen esimerkiksi kysyäksemme sinulta, hyväksytkö korvaavan tuotteen tilauksessa, tai ilmoittaaksemme sinulle, että tilauksestasi puuttuu tuote, tai erityispyynnön selvennyksiä tai muita välttämättömiä tarkoituksia varten, jotka liittyvät tilauksen suorittamiseen. Sellaisten toimitusten osalta, jotka kauppiaskumppanimme suorittavat itse, voimme myös jakaa toimitusosoitteesi ja puhelinnumerosi kyseisten kumppaneiden kanssa.

Oikeudellisista syistä ja oikeudellisista prosesseista

Voimme jakaa henkilötietojasi Woltin ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos arvioimme, että pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttö on kohtuudella tarpeen: (i) minkä tahansa sovellettavan lain, asetuksen ja/tai tuomioistuimen määräyksen noudattamiseksi; (ii) petosten, rikosten, turvallisuusongelmien tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muulla tavoin käsittelemiseksi; ja/tai (iii) Woltin, Käyttäjien tai muiden etujen, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi lain sallimissa rajoissa. Jos mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisesta käsittelystä.

Muista perustelluista syistä

Mikäli Wolt on osallisena fuusiossa, yrityskaupassa tai omaisuuden myynnissä, voimme siirtää henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle. Varmistamme kuitenkin edelleen kaikkien henkilötietojen luottamuksellisuuden. Ilmoitamme kaikille asianomaisille käyttäjille, kun henkilötietoja siirretään näin toiselle yritykselle tai niihin sovelletaan eri tietosuojakäytäntöä.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme jakaa henkilötietojasi Woltin ulkopuolisille kolmansille osapuolille suostumuksellasi. Sinulla on oikeus peruuttaa tämä suostumus milloin tahansa maksutta ottamalla esimerkiksi meihin yhteyttä.

7. SÄILYTYSAIKA

Wolt ei säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on lain mukaan sallittua ja tarpeellista Wolt-palvelun tai sen olennaisten osien tarjoamiseksi. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta ja käsittelyn tarkoituksista. Enimmäisaika voi näin ollen vaihdella käyttötarkoituksen mukaan.

Kun Käyttäjä on poistanut käyttäjätilinsä, henkilötietoja voidaan säilyttää vain niin kauan kuin laki sitä edellyttää tai se on kohtuudella tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme tai oikeutettujen etujemme, kuten korvausvaatimusten käsittelyn, kirjanpidon, sisäisen raportoinnin ja täsmäytysten, kannalta.

Arvioimme henkilötietojen säilytysaikaa säännöllisesti varmistaaksemme, että tietoja säilytetään vain tarvittavan ajan.

8. SINUN OIKEUTESI

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi ja saada niistä tietoa. Sinulla on mahdollisuus tarkastella tiettyjä tietoja suoraan Wolt-palveluiden käyttäjätilisi kautta tai pyytää kopion henkilötiedoistasi olemalla meihin yhteydessä.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli käsittely perustuu Käyttäjän antamaan suostumukseen, Käyttäjä voi peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa maksutta. Suostumuksen peruuttaminen voi johtaa Wolt-palveluiden käyttömahdollisuuksien vähenemiseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus siihen, että sinusta tallentamamme virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot korjataan tai täydennetään ottamalla meihin yhteyttä. Voit korjata tai päivittää joitakin henkilötietojasi suoraan Wolt-palveluissa olevan käyttäjätilisi kautta.

Oikeus tietojen poistamiseen

Voit myös pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Noudatamme tällaista pyyntöä, ellei meillä ole laillista perustetta olla poistamatta tietoja.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla voi olla oikeus vastustaa henkilötietojesi tiettyä käyttöä, jos näitä tietoja käsitellään muihin kuin Wolt-palvelun toteuttamiseksi tai lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Jos vastustat henkilötietojesi jatkokäsittelyä, se voi johtaa Wolt-palveluiden käyttömahdollisuuksien vähenemiseen.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojen käsittelyä esimerkiksi silloin, kun tietojesi poisto-, oikaisu- tai vastustuspyynnöt ovat vireillä ja/tai kun meillä ei ole laillisia perusteita käsitellä tietojasi. Tämä voi kuitenkin johtaa Wolt-palveluiden käyttömahdollisuuksien vähenemiseen.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada meille itse antamasi henkilötiedot jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa ja siirtää nämä tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Näin käytät oikeuksiasi

Edellä mainittuja oikeuksia voi käyttää ottamalla yhteyttä Woltin tukeen tai lähettämällä meille kirjeen tai sähköpostin yllä mainittuihin osoitteisiin, sisältäen seuraavat tiedot: koko nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Jos sinulla on Wolt-tili, suosittelemme, että otat meihin yhteyttä Wolt-tuen kautta, sillä sen avulla voimme tunnistaa sinut helpommin. Voimme pyytää toimittamaan lisätietoja, jotka ovat tarpeen Käyttäjän henkilöllisyyden vahvistamiseksi. Voimme hylätä tai veloittaa pyynnöistä, jotka ovat kohtuuttoman toistuvia, liiallisia tai ilmeisen perusteettomia.

9. SUORAMARKKINOINTI

Käyttäjällä on oikeus kieltää meitä käyttämästä Käyttäjän henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksiin tehtävään profilointiin ottamalla meihin yhteyttä yllä mainittuihin osoitteisiin tai käyttämällä Wolt-palvelun toimintoja tai suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottua tilauksen peruutusmahdollisuutta.

10. VALITUKSEN TEKEMINEN

Mikäli Käyttäjä katsoo, että henkilötietojen käsittelymme on ristiriidassa sovellettavien tietosuojalakien kanssa, Käyttäjä voi tehdä valituksen Suomen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle, tietosuojavaltuutetulle (tietosuoja.fi). Vaihtoehtoisesti Käyttäjä voi tehdä valituksen muulle paikalliselle ja toimivaltaiselle valvovalle tietosuojaviranomaiselle. 

11. TIETOTURVA

Käytämme hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimia keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Toimenpiteisiin kuuluvat tarvittaessa esimerkiksi salaus, pseudonymisointi, palomuurit, turvalliset tilat ja kulkuoikeusjärjestelmät. Turvavalvontamme on suunniteltu ylläpitämään asianmukaista tietojen luottamuksellisuutta, eheyttä, saatavuutta, joustavuutta ja kykyä palauttaa tiedot. Testaamme Woltin palveluita, järjestelmiä ja muuta omaisuutta säännöllisesti tietoturva-aukkojen varalta. Lisäksi Woltin työntekijöiden pääsyä henkilötietoihin on rajoitettu ja tietoihin pääsy sekä niiden käsittely edellyttää sitä, mikä on tarpeen työntekijän työtehtävien toteuttamiseksi.