Δηλωση ενημερωσης της Wolt

Η Wolt Enterprises Oy και ορισμένες εταιρείες του ομίλου Wolt ("Wolt", "εμείς") επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών παραγγελίας φαγητού της Wolt ("Εφαρμογή της Wolt") και των επισκεπτών της ιστοσελίδας wolt.com ("Ιστοσελίδα").

Σε αυτήν την Δήλωση Ενημέρωσης, η λέξη "Υπηρεσίες Wolt" αναφέρεται από κοινού στην Ιστοσελίδα και την Εφαρμογή της Wolt. Σε αυτή τη Δήλωση Ενημέρωσης, η λέξη "Χρήστης" ή "εσείς" αναφέρεται από κοινού στους πελάτες μας και στους πελάτες των εταιρειών του του ομίλου μας, στους εκπροσώπους μας και σε άλλους εξουσιοδοτημένους χρήστες των εταιρικών πελατών μας, τους δυνητικούς πελάτες και τους χρήστες των Υπηρεσιών Wolt.

Η Δήλωση Ενημέρωσης εξηγεί, για παράδειγμα, τις κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ως υποκείμενο δεδομένων (π.χ. δικαίωμα εναντίωσης, δικαίωμα πρόσβασης).

Ορισμένες από τις υπηρεσίες μας ενδέχεται να υπόκεινται σε ξεχωριστή πολιτική απορρήτου. Εάν μια ξεχωριστή πολιτική απορρήτου ισχύει για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, θα την δημοσιεύσουμε σε σχέση με την εν λόγω υπηρεσία.

Αυτή η Δήλωση Ενημέρωσης μπορεί να ενημερώνεται ανά διαστήματα για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στις πρακτικές επεξεργασίας δεδομένων ή για άλλο λόγο. Μπορείτε να βρείτε την τρέχουσα έκδοση στην Ιστοσελίδα. Δεν θα προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές σε αυτήν την Δήλωση Ενημέρωσης ούτε θα μειώσουμε τα δικαιώματα των Χρηστών σύμφωνα με αυτή τη Δήλωση Ενημέρωσης χωρίς να παρέχουμε σχετική ειδοποίηση.

1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (ΟΙ) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αυτή η Δήλωση Ενημέρωσης ισχύει για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται από την Wolt.

Σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Χρηστών στις παρακάτω χώρες, η Wolt Enterprises Oy και η τοπική εταιρεία του ομίλου Wolt ενεργούν από κοινού ως υπεύθυνοι επεξεργασίας. Αυτό σημαίνει ότι η Wolt Enterprises Oy και η τοπική εταιρεία του ομίλου Wolt καθορίζουν από κοινού τους σκοπούς και τα μέσα με τα οποία επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα. Οιειδικότεροι υπεύθυνοι επεξεργασίας για κάθε χώρα παρατίθενται παρακάτω:

  •  Wolt Česko s.r.o., Na poříčí 1047/26, Nové Město, 110 00 Πράγα 1, Τσεχική Δημοκρατία, αριθμός εγγραφής επιχείρησης 07030550, για χρήστες που βρίσκονται στην Τσεχική Δημοκρατία,

  • Wolt Polska sp. z o.o., ul. Widok 16/2, 00-023 Βαρσοβία, Πολωνία, αριθμός εγγραφής επιχείρησης 0000745637, για χρήστες που βρίσκονται στην Πολωνία,

  • Wolt Enterprises Israel Ltd., Kaufmann St 2, 6801294 Τελ Αβίβ, Ισραήλ, εταιρεία αρ. 51-588715-6, για Χρήστες που βρίσκονται στο Ισραήλ (για Χρήστες στο Ισραήλ, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ο όρος «Υπεύθυνος Επεξεργασίας», όπως χρησιμοποιείται σε αυτή τηνΔήλωση Ενημέρωσης, σημαίνει τον "κάτοχο της βάσης δεδομένων" όπως χρησιμοποιείται στον Ισραηλινό Νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, 5741 -1981),

  • Wolt Τεχνολογίες Ελλάς Υπηρεσίες Παροχής Φαγητού Α.Ε., Λεωφόρος Βουλιαγμένης 26, 11743 Αθήνα, Ελλάδα, αριθμός ΓΕΜΗ 147811001000, για χρήστες στην Ελλάδα,

  • Wolt d.o.o. Beograd-Stari Grad, Nušićeva 14, 11000 Βελιγράδι, Σερβία, αριθμός εγγραφής επιχείρησης 21408930, για χρήστες που βρίσκονται στη Σερβία.

Η Wolt Enterprises Oy έχει οριστεί υπεύθυνη για την διεκπεραίωση όλων των αιτημάτων των υποκειμένων των δεδομένων και των ερωτήσεων σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του ομίλου Wolt για λογαριασμό των τοπικών υπεύθυνων επεξεργασίας.

Σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Χρηστών σε άλλες χώρες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, η Wolt Enterprises Oy ενεργεί ως μοναδικός υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων.

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ WOLT

Όνομα: Wolt Enterprises Oy Αναγνωριστικό επιχείρησης: 2646674-9 Διεύθυνση αλληλογραφίας: Arkadiankatu 6, 00100 Ελσίνκι, Φινλανδία Ηλεκτρονική διεύθυνση: support@wolt.com wolt.com

Ο Wolt διόρισε έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω των παραπάνω στοιχείων επικοινωνίας.

3. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και επεξεργάζονται από εμάς μπορούν να χωριστούν σε δύο γενικές κατηγορίες δεδομένων: Δεδομένα Χρήστη και Δεδομένα Ανάλυσης. 

Δεδομένα Χρήστη

Τα Δεδομένα Χρήστη είναι προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται απευθείας από εσάς ή από τον εταιρικό πελάτη μας για λογαριασμό των οποίου χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες Wolt (“Εταιρικός Πελάτης”), ανάλογα με την περίπτωση. Μπορούμε να συλλέξουμε τα Δεδομένα Χρήστη από τους Χρήστες και τους Εταιρικούς Πελάτες μας με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων, μετά την σύναψη συμφωνίας παροχής υπηρεσιών με τον Εταιρικό Πελάτη ή όταν οι Χρήστες εγγράφονται στις Υπηρεσίες Wolt, εγγράφονται σε ενημερωτικό δελτίο ή συμπληρώνουν ένα έντυπο. Επιπλέον, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι συλλέγουμε επίσης λεπτομέρειες για τις συναλλαγές και τις πληρωμές που πραγματοποιείτε μέσω των Υπηρεσιών Wolt.

Δεδομένα χρήστη που είναι απαραίτητα για την χρήση των υπηρεσιών Wolt 

Τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και επεξεργάζονται από εμάς είναι απαραίτητα για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ μας καθώς και για τα έννομα συμφέροντά μας κατά την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς τους Εταιρικούς μας Πελάτες καθώς και για την τήρηση των νομικών μας υποχρεώσεων. 

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας παροχής υπηρεσιών μεταξύ ημών και του Εταιρικού Πελάτη, ο Εταιρικός Πελάτης μας παρέχει το πλήρες όνομα και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. 

Όταν εγγραφείτε στις Υπηρεσίες Wolt και δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη, πρέπει να μας δώσετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • πλήρες όνομα

  • αριθμός τηλεφώνου

  • διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • πληροφορίες σχετικά με το(α) μέσο(α) πληρωμής σας, όπως τον αριθμό του/των μέσου/μέσων πληρωμής και την ημερομηνία λήξης του/των μέσου/μέσων πληρωμής σας (απαιτείται για την παραγγελία φαγητού μέσω των Υπηρεσιών Wolt, ωστόσο δεν αποθηκεύονται από την Wolt, δεδομένου ότι η Wolt χρησιμοποιεί έναν τρίτο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών για την επεξεργασία πληρωμών)

Δεδομένα Χρηστών που μας δίνεται με την θέλησή σας

Η εμπειρία σας ως χρήστη ή ως πελάτη μπορεί να βελτιωθεί με την παροχή των παρακάτω πληροφοριών: 

Πρόσθετες πληροφορίες λογαριασμού:

  • Φωτογραφία

  • Διεύθυνση παράδοσης

  • Δεδομένα τοποθεσίας (εάν συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων τοποθεσίας σας)

  • Άλλες πληροφορίες που παρέχετε είτε κατά την δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη είτε αργότερα κατά την τροποποίηση του προφίλ του λογαριασμού σας 

Άλλες πληροφορίες. Μπορεί επίσης να επεξεργαστούμε άλλες πληροφορίες που παρέχονται εθελοντικά όπως:

  • Πληροφορίες που παρέχετε κατά την αξιολόγηση των υπηρεσιών μας 

  • Μάρκετινγκ με επιλογή opt-inκαι μάρκετινγκ με επιλογή opt-out

  • Πληροφορίες που παρέχετε τηλεφωνικά ή σε αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

ή συνομιλίας μαζί μας, συμπεριλαμβανομένων των καταγραφών των κλήσεών σας με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μας 

Εκτός από τα Δεδομένα Χρήστη που συλλέγονται από εσάς και τον Εταιρικό Πελάτη, επεξεργαζόμαστε ορισμένα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από τρίτους φορείς παροχής υπηρεσιών σχετικά με εσάς. 

Εάν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας με το Facebook, το Facebook μοιράζεται μαζί μας προσωπικές πληροφορίες σχετικά με εσάς όπως την εικόνα του προφίλ σας, ένα δείγμα των φίλων σας στο Facebook και το αναγνωριστικό σας στο Facebook. 

Δεδομένα Ανάλυσης

Παρόλο που δεν χρησιμοποιούμε συνήθως Δεδομένα Ανάλυσης για να σας ταυτοποιήσουμε, μπορείτε μερικές φορές να αναγνωρίζεστε από αυτά, είτε από μόνα τα δεδομένα αυτά είτε όταν αυτά συνδυάζονται ή συνδέονται με δεδομένα χρήστη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα Δεδομένα Ανάλυσης μπορούν επίσης να θεωρούνται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και θα τα αντιμετωπίσουμε ως προσωπικά δεδομένα.

Μπορούμε να συλλέξουμε αυτόματα τα ακόλουθα Δεδομένα Ανάλυσης όταν επισκέπτεστε ή αλληλεπιδράσετε με τις Υπηρεσίες Wolt:

Πληροφορίες Συσκευής. Συλλέγουμε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική συσκευή που χρησιμοποιείτε όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες Wolt:

  • Συσκευή και αριθμός αναγνώρισης συσκευής, συσκευή IMEI 

  • χώρα

  • διεύθυνση IP

  • τύπο και έκδοση του προγράμματος περιήγησης

  • λειτουργικό σύστημα

  • πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου

  • αναγνωριστικό διαφήμισης της συσκευής σας

  • αναγνωριστικό επισκέπτη 

Πληροφορίες χρήσης. Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των πηρεσιών Wolt, όπως:

  • χρόνος που χρησιμοποιήσατε τις Υπηρεσίες Wolt 

  • αλληλεπίδραση με τις Υπηρεσίες Wolt 

  • πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες σας μέσω των Υπηρεσιών Wolt

  • η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας  που επισκεφθήκατε πριν και μετά την επίσκεψη στις Υπηρεσίες Wolt

  • την ώρα και την ημερομηνία των επισκέψεων σας στις Υπηρεσίες Wolt

  • τα τμήματα των Υπηρεσιών Wolt που επισκεφτήκατε

  • τα προϊόντα που αναζητήσατε κατά τη χρήση των Υπηρεσιών Wolt

Cookies

Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες για την συλλογή και αποθήκευση Δεδομένων Ανάλυσης και άλλων πληροφοριών, όταν οι Χρήστες επισκέπτονται τις Υπηρεσίες Wolt, συμπεριλαμβανομένων των cookies και webbeacons.

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στην συσκευή σας, τα οποία μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τους επισκέπτες των Υπηρεσιών Wolt και να διευκολύνουμε την χρήση των Υπηρεσιών Wolt και να δημιουργούμε συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους επισκέπτες μας. Αυτό μας βοηθά να βελτιώσουμε τις Υπηρεσίες Wolt και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους Χρήστες μας. Τα cookie sδεν θα βλάψουν την συσκευή ή τα αρχεία σας. Χρησιμοποιούμε cookies για να προσαρμόσουμε τις Υπηρεσίες Wolt και τις πληροφορίες που παρέχουμε σύμφωνα με τα εξατομικευμένα συμφέροντα των Χρηστών μας. 

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ορίσουν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού τους έτσι ώστε να αποκλείει τα cookies ή να ειδοποιούνται κατά την αποστολή των cookies. Για παράδειγμα, οι παρακάτω σύνδεσμοι παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης/προσαρμογής των ρυθμίσεων cookie σε ορισμένα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης: 

Safari Google Chrome Internet Explorer Mozilla Firefox

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι ορισμένα τμήματα των Υπηρεσιών Wolt ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά εάν απορριφθεί η χρήση cookie.

Τα webbeacon sείναι μια τεχνολογία που επιτρέπει τον εντοπισμό αναγνωστών ιστοσελίδων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, π.χ. για να προσδιοριστεί εάν έχει διαβαστεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Υπηρεσίες ανάλυσης ιστού

Οι Υπηρεσίες Wolt χρησιμοποιούν το Google Analytics και άλλες υπηρεσίες ανάλυσης ιστού για την συγκέντρωση Δεδομένων Ανάλυσης και αναφορών σχετικά με τη χρήση των επισκεπτών και για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις Υπηρεσίες Wolt. Για μια επισκόπηση του Google Analytics, επισκεφτείτε το Google Analytics. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από το Google Analytics με το ακόλουθο εργαλείο πρόσθετου προγράμματος περιήγησης: Πρόσθετο εξαίρεσης του Google Analytics.

Διαφήμιση και αναγνωριστικά επισκεπτών 

Οι Υπηρεσίες Wolt χρησιμοποιούν ψευδωνυμοποιημένους αναγνωριστικούς κωδικούς για την παρακολούθηση και την πρόβλεψη της χρήσης και των προτιμήσεων των εφαρμογών και υπηρεσιών.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη χρήση αυτών των αναγνωριστικών αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του λειτουργικού σας συστήματος ως εξής: 

Τα αναγνωριστικά διαφήμισης μπορούν να απενεργοποιηθούν σε κινητές συσκευές iOS, ενεργοποιώντας την καρτέλα «Περιορισμός Παρακολούθησης Διαφημίσεων» (Ρυθμίσεις → Απόρρητο →  Διαφήμιση → Περιορισμός παρακολούθησης διαφημίσεων). Για μια επισκόπηση και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναγνωριστικό διαφήμισης, ανατρέξτε στην Πολιτική Απορρήτου και Διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Apple.

Τα αναγνωριστικά επισκεπτών της Wolt μπορούν να απενεργοποιηθούν σε κινητές συσκευές iOS και Android αλλάζοντας τις ρυθμίσεις σας (για iOS: Ρυθμίσεις → Wolt → Ρυθμίσεις Wolt → Περιορισμός Παρακολούθησης, και για εφαρμογή Android: Εφαρμογή της Wolt → Καρτέλα προφίλ → εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία).

4. ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Σκοποί

Υπάρχουν διάφοροι σκοποί για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τον Wolt:

Να παρέχουμε τις Υπηρεσίες Wolt και να εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις (νομική βάση: εκτέλεση σύμβασης και εννόμου συμφέροντος)

Η Wolt επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για να μπορέσει να σας προσφέρει τις Υπηρεσίες Wolt σύμφωνα με την σύμβαση μεταξύ σας και της Wolt ή μεταξύ του Εταιρικού Πελάτη και της Wolt. 

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για παράδειγμα για να χειριστούμε τις πληρωμές σας ή τυχόν επιστροφές (όπου ισχύει) και να παρέχουμε στους συνεργάτες μας (τα εστιατόρια και τους μεταφορείς συνεργάτες μας) τις απαραίτητες πληροφορίες για την προετοιμασία ή την παράδοση της παραγγελίας σας. Εάν επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που παρέχετε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας ή να λύσετε το παράπονό σας. 

Για τις νομικές μας υποχρεώσεις (νομική βάση: συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση)

Η Wolt επεξεργάζεται δεδομένα για να μας επιτρέψει να διαχειριστούμε και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει του νόμου. Αυτό περιλαμβάνει δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις τήρησης λογιστικών βιβλίων και παροχής πληροφοριών σε αρμόδιες αρχές όπως είναι οι φορολογικές αρχές.

Για την διαχείριση αξιώσεων και τις νομικές διαδικασίες (νομική βάση: έννομο συμφέρον)

Η Wolt μπορεί να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σχετικά με την διαχείριση αξιώσεων, την συλλογή χρεών και για νομικές διαδικασίες. Μπορούμε επίσης να επεξεργαστούμε δεδομένα για την πρόληψη της απάτης, της κατάχρησης των υπηρεσιών μας και για την ασφάλεια δεδομένων, συστημάτων και δικτύων.

Για την επικοινωνία με τους πελάτες και για τους σκοπούς προώθησης (νομική βάση: έννομο συμφέρον)

Η Wolt επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για να επικοινωνήσει μαζί σας σχετικά με τις Υπηρεσίες Wolt και για να σας ενημερώσει για τις αλλαγές που σχετίζονται με αυτές. Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται επίσης για σκοπούς προώθησης των υπηρεσιών Wolt σε εσάς. 

Για τη βελτίωση της ποιότητας και την ανάλυση τάσεων (νομική βάση: έννομο συμφέρον) 

Μπορεί επίσης να επεξεργαστούμε πληροφορίες σχετικά με την χρήση των Υπηρεσιών Wolt για τη βελτίωση της ποιότητας των Υπηρεσιών Wolt, π.χ. αναλύοντας τυχόν τάσεις στη χρήση των Υπηρεσιών Wolt. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες μας είναι σύμφωνες με τις ανάγκες σας, τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ζητήματα όπως οι έρευνες ικανοποίησης πελατών. Όταν είναι δυνατόν, θα προβαίνουμε σε αυτό, κάνοντας χρήση μόνο συγκεντρωτικών, μη προσωπικών, αναγνωρίσιμων δεδομένων.

Νομική βάση για την επεξεργασία

Η Wolt επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για να εκπληρώσει τις συμβατικές μας υποχρεώσεις με εσάς ή τον Εταιρικό Πελάτη και να συμμορφωθεί με νομικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προς επιδίωξη των εννόμων συμφερόντων μας, για να διαχειριζόμαστε, να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας και να δημιουργούμε και να διατηρούμε σχέσεις με τους πελάτες μας. Όταν επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με βάση τα έννομα συμφέροντά μας, σταθμίζουμε τα δικά μας συμφέροντα σε σχέση με το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα και π.χ. σας παρέχουμε εύκολη χρήση της δυνατότητας εξαίρεσης από τις επικοινωνίες μάρκετινγκ και χρησιμοποιούμε ψευδωνυμοποιημένα ή μη προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα όταν είναι δυνατόν.

Σε ορισμένα τμήματα των Υπηρεσιών Wolt, ενδέχεται να σας ζητηθεί να δώσετε την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Για χρήστες που βρίσκονται στο Ισραήλ: Εισάγοντας, συνδέοντας, προσφέροντας ή χρησιμοποιώντας τις Υπηρεσίες Wolt, συμφωνείτε και δίνετε την συγκατάθεσή σας στους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρούσα Δήλωση Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής, επεξεργασίας, μεταφοράς και χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία συλλέγονται ως μέρος των Υπηρεσιών Wolt. Εάν διαφωνείτε με οποιονδήποτε όρο του παρόντος, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες Wolt. Αναγνωρίζετε επίσης και επιβεβαιώνετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να μας δώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και ότι αυτές οι πληροφορίες παρέχονται εθελοντικά σε εμάς. 

5. ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Wolt αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα κυρίως στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Ωστόσο, έχουμε παρόχους υπηρεσιών και επιχειρήσεις σε διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες.

Ως εκ τούτου, εμείς και οι πάροχοι υπηρεσιών μας μπορούμε να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή της χώρας κατοικίας του Χρήστη. 

Θα λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών θα λαμβάνουν επαρκές επίπεδο προστασίας στις δικαιοδοσίες στις οποίες υποβάλλονται σε επεξεργασία. Παρέχουμε επαρκή προστασία για την διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου μέσω μιας σειράς συμφωνιών με τους παρόχους υπηρεσιών μας βάσει των Τυποποιημένων Συμβατικών Ρητρών ή μέσω άλλων κατάλληλων διασφαλίσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων μπορούν να ληφθούν επικοινωνώντας μαζί μας σε οποιαδήποτε από τις διευθύνσεις που αναφέρονται παραπάνω. 

6. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Μοιραζόμαστε μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα εντός της οργάνωσης της Wolt εάν και στο μέτρο που είναι λογικά αναγκαίο για τους σκοπούς αυτής της Δήλωσης Ενημέρωσης. Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου σας στον συνεργάτη που προετοιμάζει την παραγγελία σας εάν είναι απαραίτητο π.χ. ένα προϊόν δεν είναι διαθέσιμο ή για να προτείνουν ένα προϊόν προς αντικατάσταση στην παραγγελία ή για διευκρίνηση για κάποιο ειδικό αίτημα.

Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους εκτός της οργάνωσης της Wolt, εκτός εάν ισχύει μία από τις ακόλουθες περιστάσεις:

Για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Δήλωση Ενημέρωσης και στους εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών 

Στο βαθμό που τρίτα μέρη (όπως τα εστιατόρια που ετοιμάζουν την παραγγελία σας, οι συνεργάτες μας που σας παραδίδουν την παραγγελία σας και ο Εταιρικός Πελάτης που μπορεί να πληρώσει την παραγγελία σας) χρειάζονται πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκτελέσουμε τις Υπηρεσίες Wolt, παρέχουμε σε αυτά τα τρίτα μέρη τα δεδομένα σας. Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου σας στον συνεργάτη που προετοιμάζει την παραγγελία σας εάν είναι απαραίτητο π.χ. ένα προϊόν δεν είναι διαθέσιμο ή για να προτείνουν ένα προϊόν προς αντικατάσταση στην παραγγελία ή για διευκρίνηση για κάποιο ειδικό αίτημα.

Επιπλέον, μπορεί να παρέχουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στις θυγατρικές μας ή στους εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών που παρέχουν υπηρεσίες για εμάς (συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης δεδομένων, λογιστικής, πωλήσεων και μάρκετινγκ) για να το επεξεργαστούμε για εμάς και στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών για να επεξεργαστούν τις πληρωμές σας σε εμάς.

Όταν τα δεδομένα επεξεργάζονται από τρίτους για λογαριασμό της Wolt, η Wolt έχει λάβει τα κατάλληλα συμβατικά και οργανωτικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας θα επεξεργάζονται αποκλειστικά για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Δήλωση Ενημέρωσης Προστασίας και σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και σύμφωνα με τις οδηγίες μας και τις κατάλληλες υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας και μέτρων ασφαλείας.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι εάν παρέχετε προσωπικά δεδομένα απευθείας σε τρίτους, όπως μέσω συνδέσμου στις Υπηρεσίες Wolt, η επεξεργασία βασίζεται συνήθως στις πολιτικές και τα πρότυπα τους.

Για νομικούς λόγους και νομικές διαδικασίες

Μπορεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους εκτός της Wolt εάν πιστεύουμε καλόπιστα ότι η πρόσβαση και η χρήση των προσωπικών δεδομένων είναι εύλογα αναγκαία για: (i) την τήρηση οποιουδήποτε εφαρμοστέου νόμου, κανονισμού ή/και δικαστικής απόφασης, (ii) την ανίχνευση, αποτροπή ή αντιμετώπιση με άλλον τρόπο της απάτης, της εγκληματικότητας, ζητημάτων ασφαλείας ή άλλων τεχνικών ζητημάτων, και/ή (iii) για την προστασία των συμφερόντων, των περιουσιακών στοιχείων ή για την ασφάλεια της Wolt, των Χρηστών ή του κοινού σύμφωνα με την νομοθεσία. Όταν είναι δυνατόν, θα σας ενημερώσουμε για την επεξεργασία αυτή.

Για άλλους νόμιμους λόγους

Εάν η Wolt συμμετέχει σε συγχώνευση, εξαγορά ή πώληση περιουσιακών στοιχείων, μπορούμε να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στο εμπλεκόμενο τρίτο μέρος. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την εμπιστευτικότητα όλων των προσωπικών δεδομένων. Θα ειδοποιήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες όταν τα προσωπικά δεδομένα μεταφερθούν ή υπόκεινται σε διαφορετική δήλωση ενημέρωσης. 

Με την ρητή σας συγκατάθεση

Μπορεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους εκτός της Wolt όταν έχουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας για να το πράξουμε. Έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεση αυτή ανά πάσα στιγμή δωρεάν, επικοινωνώντας μαζί μας.

7. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Η Wolt δεν αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα περισσότερο από ό, τι είναι νόμιμα επιτρεπτό και απαραίτητο για τους σκοπούς της παροχής των υπηρεσιών Wolt ή των σχετικών τμημάτων τους. Η περίοδος αποθήκευσης εξαρτάται από τη φύση των πληροφοριών και τους σκοπούς της επεξεργασίας. Επομένως, η μέγιστη περίοδος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την χρήση.

Τα  περισσότερα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό ενός Χρήστη για τις Υπηρεσίες Wolt θα διαγραφούν αφού παρέλθει περίοδος 90 ημερών αφού ο Χρήστης διαγράψει τον λογαριασμό του στις Υπηρεσίες Wolt. Στη συνέχεια, ένα μέρος των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με το λογαριασμό χρήστη για τις Υπηρεσίες Wolt μπορεί να αποθηκευτεί μόνο εφόσον η επεξεργασία αυτή απαιτείται από το νόμο ή είναι εύλογα αναγκαία για τις νομικές μας υποχρεώσεις ή τα νόμιμα συμφέροντά μας, όπως η διαχείριση αξιώσεων, η τήρηση λογιστικών βιβλίων, υποβολής εσωτερικών αναφορών και συνδιαλλαγής. Όλα τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό χρήστη για τις Υπηρεσίες Woltθα διαγραφούν εντός περιόδου 10 ετών από τη στιγμή που ο Χρήστης διαγράψει τον λογαριασμό του για τις Υπηρεσίες Wolt, με εξαίρεση τα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, όπως σε νομικές διαδικασίες. 

Θα αποθηκεύσουμε Δεδομένα Ανάλυσης των χρηστών που δεν έχουν λογαριασμό με τις Υπηρεσίες Wolt για περίοδο 90 ημερών.

8. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Δικαίωμα Πρόσβασης

Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης και ενημέρωσης σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας από εμάς. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα μέσω του λογαριασμού χρήστη σας στις Υπηρεσίες Wolt ή να ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής 

Σε περίπτωση που η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση που έχει χορηγηθεί από τον Χρήστη, ο Χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του δωρεάν. Η ανάκληση μιας συγκατάθεσης μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερες δυνατότητες χρήσης των Υπηρεσιών Wolt. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της.

Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε ή να συμπληρώσετε εσφαλμένα ή ελλιπή προσωπικά δεδομένα που έχουμε αποθηκεύσει σχετικά με εσάς, επικοινωνώντας μαζί μας. Μπορείτε να διορθώσετε ή να επικαιροποιήσετε ενημερώσετε ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω του λογαριασμού χρήστη σας για τις Υπηρεσίες Wolt. 

Δικαίωμα διαγραφής

Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τα συστήματά μας. Θα συμμορφωνόμαστε με το αίτημα αυτό, εκτός εάν έχουμε νόμιμο λόγο να μην διαγράψουμε τα δεδομένα. 

Δικαίωμα εναντίωσης

Μπορεί να έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε κάποια συγκεκριμένη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων εάν τα δεδομένα αυτά υποστούν επεξεργασία για σκοπούς άλλους από εκείνους που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση των Υπηρεσιών Wolt ή για συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωση. Εάν αντιταχθείτε στην περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερες δυνατότητες χρήσης των Υπηρεσιών Wolt.

Δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας

Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, για παράδειγμα, όταν εκκρεμούν τα αιτήματα για διαγραφή δεδομένων, διόρθωση ή εναντίωση ή/και όταν δεν έχουμε νόμιμους λόγους να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερες δυνατότητες χρήσης των Υπηρεσιών Wolt.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε οι ίδιοι τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει σε δομημένη και συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή και να τα μεταβιβάσετε ανεξάρτητα σε τρίτα μέρη.

Πώς να κάνετε χρήση των δικαιωμάτων σας

Τα προαναφερθέντα δικαιώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αποστολή επιστολής ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εμάς στις διευθύνσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, στα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν οι παρακάτω πληροφορίες: το πλήρες όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας αριθμός τηλεφώνου. Μπορούμε να ζητήσουμε την παροχή των πρόσθετων πληροφοριών που απαιτούνται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του Χρήστη. Μπορούμε να απορρίψουμε ή να χρεώσουμε αιτήματα που είναι αδικαιολόγητα επαναλαμβανόμενα, υπερβολικά ή προδήλως αβάσιμα. 

9. ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ

Ο Χρήστης έχει το δικαίωμα να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, έρευνας αγοράς και δημιουργίας προφίλ που γίνονται για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης επικοινωνώντας μαζί μας στις διευθύνσεις που αναφέρονται παραπάνω ή χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες των Υπηρεσιών Wolt ή την προσφερόμενη δυνατότητα απεγγραφής σε σχέση με τυχόν μηνύματα άμεσης εμπορικής προώθησης.

10. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ

Σε περίπτωση που ο Χρήστης θεωρεί ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μας είναι αντίθετη με τους ισχύοντες νόμους προστασίας δεδομένων, ο Χρήστης μπορεί να υποβάλει καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων στη Φινλανδία, τον Διαμεσολαβητή Προστασίας Δεδομένων (tietosuoja.fi). Εναλλακτικά, ο Χρήστης μπορεί να υποβάλει καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή για την προστασία των δεδομένων της χώρας διαμονής του Χρήστη. 

11. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Χρησιμοποιούμε διοικητικές, οργανωτικές, τεχνικές και φυσικές διασφαλίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε. Τα μέτρα περιλαμβάνουν για παράδειγμα, κατά περίπτωση, κρυπτογράφηση, ψευδωνυμοποίηση, τείχη προστασίας, ασφαλείς εγκαταστάσεις και συστήματα πρόσβασης. Οι έλεγχοι ασφαλείας μας έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν ένα κατάλληλο επίπεδο εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας, διαθεσιμότητας, αντοχής και δυνατότητας επαναφοράς των δεδομένων. Ελέγχουμε τακτικά τις Υπηρεσίες Wolt, τα συστήματα και άλλα στοιχεία για τυχόν αδυναμίες ασφαλείας. 

Σε περίπτωση που, παρά τα μέτρα ασφαλείας, προκύψει παραβίαση ασφαλείας που ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των Χρηστών, θα ενημερώσουμε τους σχετικούς Χρήστες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη καθώς και τις αρμόδιες αρχές όταν απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους για την προστασία των δεδομένων, για την παραβίαση το συντομότερο δυνατό.

Guidelines for Wolt Partners 

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης

1. Υπεύθυνος επεξεργασίας:

WOLT MARKET GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Δ. Σέχου 28, 11743, Αθήνα, e-mail επικοινωνίας: wm.greece@wolt.com

2. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση:

Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

3. Ανάλυση εννόμων συμφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής, όπως στην είσοδο και στην έξοδο των καταστημάτων και στους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών μας εγκαταστάσεων, χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

4. Αποδέκτες

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

5. Χρόνος τήρησης

Τηρούμε τα δεδομένα για δεκαπέντε (15) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

6. Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.

  • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

  • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.

  • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση wm.greece@wolt.com ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στη διεύθυνση του καταστήματος. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

7. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή. Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/ , τηλ. 2106475600.